Jacht van de week: Yacht A

119 meter lang en zowel buiten als binnen ontworpen door Philippe Starck. Door de omgekeerde vorm van de boeg heeft het schip veel weg van een duikboot. Een witte duikboot  weliswaar  en eentje met nogal wat luxe. Zo is er natuurlijk een helikopterdek, hebben we een zwembad en zijn er drie bijboten verstopt in de boeg en achtersteven. Twee daarvan kunnen 65 Km per uur maar als je echt een beetje vooruit wilt is er gelukkig nog een die 85 Km per uur kan halen. Dat schiet op tenminste.

Het jacht zelf heeft een kruissnelheid van 36 Km p/u en een top van 42 Km p/u. Op kruissnelheid kan je zo’n twee weken weg blijven op een tankje. In die twee weken is er dan plaats voor je 12 beste vrienden die je kwijt kunt in 6 hutten. Voor jezelf en de blonde liefde van je leven is er dan nog de eigenaarshut. Verder heb je natuurlijk nog wat stapelbedden ergens in een hoekje voor de circa 40 bemanningsleden. En bemanning heb je nodig want het moet natuurlijk geen werken worden, zo’n bootje.

De eigenaar is – uiteraard – een Rus: Andrei Melnichenko, een sympathieke jonge Russische miljardair van het soort dat we tegenwoordig veel zien rond (Engelse) voetbalclubs. Forbes schat hem in op $2,7 miljard. Een aankomend talentje dus. Het schip beschikt natuurlijk over allerlei communicatie- en satelietmiddelen en omdat Russen nou eenmaal blootstaan aan een hoop levensbedreigende gevaren, wordt een en ander goed beveiligd. Al dit prachtigs wordt voortgestuwd door twee motoren van MAN met een vermogen van een keurige 12.000 PK.

Op dit moment ligt meneer in de haven van Nice, Zuid Frankrijk alwaar hij en zijn lieve vrouw genieten van een welverdiende vakantie. Wij wensen hem hele fijne dagen toe.  

Een volledig factsheet van Yacht A wordt hier (pdf) gegeven door ThyssenKrupp, het moederbedrijf van de bouwer  Blohm + Voss Shipyards GmbH.

6 reacties op “Jacht van de week: Yacht A”

deze hebben we dinsdag zien liggen in Punta Prima, Menorca, voor het strand. Prachtig schip.

Vandaag ( dinsdag 9 oktober 2012 )
Om 09.00 vertrokken vanuit de haven in Portals Nous , Mallorca

Vandaag 7 februari ligt het voor de kust van koh pagnamg waar meneer en mevrouw met gevolg naast ons op het strand liggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.