Informatiedag over vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden

Zaterdag 10 maart wordt er in Amsterdam een gratis informatiedag over rondreizen en vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden georganiseerd…

Zaterdag 10 maart wordt er door Wereldwijzer Reisforums in het Stayokay Zeeburg te Amsterdam een gratis informatiedag over rondreizen en vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden georganiseerd.

Op de Vrijwilligersdag kom je in 1 dag alles te weten over rondreizen, gezondheid en vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden.

Informatiemarkt
Vrijwilligersorganisaties die vrijwilligerswerk in het buitenland organiseren zijn de hele dag aanwezig om al jouw vragen te beantwoorden omtrent dit onderwerp. Zij zullen jou daarnaast ook verscheidene zaken kunnen laten zien en beschikken over informatie die ze aan jou kunnen overdragen.

Presentaties
Gedurende de dag wordt meerdere malen een algemene presentatie gegeven over de do†™s en don†™ts van vrijwilligerswerk in het buitenland. Waar moet je rekening mee houden met het kiezen van een project, hoe zit het met je gezondheid in een ontwikkelingsland en met welke kosten moet je rekening houden, zijn een aantal vragen die tijdens de algemene presentatie worden beantwoord. Naast de algemene presentatie zullen een aantal organisaties zelf een presentatie geven, die dieper ingaat op o.a. beschikbare projecten, zoals werken in een weeshuis, werken met dieren en welke projecten er wereldwijd beschikbaar zijn.

Oud-vrijwilligers
Oud-vrijwilligers van verschillende projecten zijn de hele dag aanspreekbaar in de Wereldwijzer Vrijwilligers Bar. Je kunt hen de hele dag aanspreken over hun ervaringen met vrijwilligerswerk in het buitenland en om tips vragen.

Waarom een informatiedag over vrijwilligerswerk in het buitenland?
De laatste jaren is het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland steeds populairder geworden en willen mensen overal in de wereld hun steentje bijdragen. In Nederland zijn er meer dan honderd organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden en er komen er steeds meer bij. Het verschil tussen organisaties is op het eerste gezicht moeilijk te zien en de vrijwilligers worden steeds kritischer bij het kiezen van een geschikte organisatie. In 2011 hebben een aantal grote organisaties voor vrijwilligerswerk in het buitenland het initiatief genomen om een algemene informatiedag te organiseren over vrijwilligerswerk in het buitenland, waar je in één keer terecht kunt met al je vragen.

Waar en wanneer
Datum: 10 maart 2012
Locatie: Stayokay Zeeburg in Amsterdam
Tijd: tussen 11.00 en 17.00 uur
Entree: gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.