HSL tussen Rome en Milaan operationeel

 Tussen Rome en Milaan rijdt vanaf deze week de nieuwe hogesnelheidstrein.

De trein haalt een maximum snelheid van 350 km per uur en brengt reizigers in drie uur en dertig minuten van de hoofdtad Rome naar zakencentrum Milaan. Of andersom natuurlijk.

De nieuwe trein is een uur sneller dan de bestaande verbinding en moet naast bestaande treinreizigers ook passagiers lokken die nu het vliegtuig nemen. Reis je bijvoorbeeld met de kinderen naar Rome? Dan is deze treinreis veel ontspannender dan een vlucht. 

De snelle trein rijdt 18 keer per dag. De Italiaanse spoorwegen willen graag een goed alternatief bieden voor het vliegtuig. Alitalia is afgelopen jaar in zwaar weer terecht gekomen en hoewel de Italiaanse luchtvaartmaatschappij onlangs werd gered, is het aantal binnenlandse vluchten afgenomen.

De trein heeft een prachtige Italiaanse naam gekregen: Frecciarossa, ofwel rode pijl. Een retourtje Rome Milaan tweede klasse kost ongeveer 100.

In 2010 zal de hogesnelheidstrein het traject nog een half uur sneller afleggen als een nieuw  stuk  spoor in gebruik wordt genomen. Met een reistijd van drie uur moeten dan ook  automobilisten worden verleid om de trein te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.