Hotel nhow Berlijn

Aan de oever van de Spree, midden tussen de bruisende stadswijken Kreuzberg en Friedrichshain, ligt designhotel nhow Berlijn…

nhow_berlijn


Aan de oever van de Spree, midden tussen de bruisende stadswijken Kreuzberg en Friedrichshain, ligt designhotel nhow Berlijn.

In de jaren ’80, toen Berlijn nog was verdeeld in Oost en West, was deze plek een belangrijke haven waar levensmiddelen uit het achterland werden aangevoerd voor de Oost Berlijners die gevangen werden gehouden achter de Berlijnse muur. Van de muur staat vlakbij het hotel nog een kilometer overeind, de East Side Gallery, maar inmiddels is het een toeristische attractie. Tegenwoordig is dit deel van voormalig Oost Berlijn geen grauwe haven meer, maar een van de meest trendy uitgaanscentra van Berlijn.

nhow Berlijn

Voor het nhow Berlijn zijn enkele voormalige pakhuizen aan de Spree verbouwd tot een modern designhotel. Spectaculair is de uitbouw die dwars op een van de pakhuizen is geplaatst en boven het water lijkt te zweven.

In deze uitbouw zitten enkele van de beste kamers van het nhow met ramen van het plafond tot de vloer die een fantastisch uitzicht bieden over het water en de levendigheid van Kreuzberg aan de overkant. Ook zitten hier de twee geluidsstudio’s die het hotel rijk is.

Muziek in Berlijn

Het nhow hotel in Berlijn is namelijk niet zomaar een hotel maar een hotel met een thema. Het thema in dit designhotel is muziek en dat is niet toevallig. Rondom het hotel zijn veel grote namen uit de muziekwereld gevestigd. MTV zit om de hoek en de Duitse vestiging van Universal Music zit twee panden verderop. Een Achtung Baby Trabant van U2 staat er voor de deur.

In het hotel is het muziekthema overal doorgevoerd. De vele ronde vormen en pasteltinten riepen bij mij de associatie op met de grote Amerikaanse auto’s uit de jaren ’50. De hoofdkleuren die je in dit hotel tegenkomt zijn roze, geel, blauw en zwart. Ook de kamers kennen deze styling en iedere kamer heeft z’n eigen themakleur: roze, blauw, geel of zwart.


In de lobby staat een in het oog springende receptie in de vorm van een gitaar. Verder staan er een drumstel en een piano voor als je zelf wat muziek wilt maken. Als je liever niet speelt met publiek erbij kun je ook een elektrische gitaar huren om wat in je eigen kamer te spelen.

Elke zaterdagavond is er Open Mic in de lobby waar lokale beroemdheden in spé hun liedjes kunnen komen zingen. Ook draait vrijdag en zaterdag een DJ in de hotelbar. Tijdens mijn verblijf werd de lobby verder gebruikt voor een fotoshoot en hingen de deelnemers aan de Deense X-Factor er rond en speelden af en toe wat op de piano. Leven genoeg dus in het hotel.

In de uitbouw van het hotel zijn er twee complete professionele muziekstudio’s waar bands hun albums kunnen opnemen en nog even blijven hangen in de relaxruimtes ernaast.

Gewone stervelingen kunnen relaxen in de sauna en het wellnesscentrum in het hotel. En dan ontspannen een kijkje nemen in de galerie van het hotel met steeds wisselende tentoonstellingen. Tijdens mijn verblijf was er een fototentoonstelling over Woodstock.

Eten kun je ook in het nhow. ’s Ochtends is er uiteraard een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds kun je er dineren in het moderne restaurant met uitzicht over de Spree. En je kunt niet alleen naar buiten kijken maar je mag ook in de keuken komen kijken hoe je eten wordt bereid.

De kamers in het hotel zijn strak en van alle moderne gemakken voorzien. Standaardkamers zijn ongeveer 25m2 groot en voorzien van een comfortabel tweepersoons bed, een flatscreen en een eigen badkamer met douche. De junior suite waar ik verbleef, is zo’n 35m2 en heeft een grote badkamer met vrijstaand bad en aparte douche. Iedere kamer heeft een bureau, een minibar en een kluisje.

Omgeving nhow Berlijn

Het nhow hotel Berlijn is makkelijk te bereiken met de metro en zit op loopafstand van U-Bahn en S-Bahn station Warschauer Strasse. Als je de Oberbaumbrücke over de Spree oversteekt ben je in Kreuzberg. Op de Schlesische Strasse vind je tientallen bars, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Loop je vanuit het hotel de andere kant op dan blijf je in Friedrichshain, een van de meest levendige wijken van Berlijn. In Friedrichshain vind je het ongepolijste en rauwe Berlijn. Hier wonen veel studenten en kunstenaars en je vindt er talloze clubs, bars, eethuisjes en andere uitgaansplekken. In de zomer is langs de Spree het Oststrand geopend en een trekpleister van jewelste. In Friedrichshain vind je de meeste bars in de buurt van de Boxhagener Platz. Hier wordt op zaterdag ook een leuke markt gehouden.

Ik maakte deze stedentrip naar Berlijn en het nhow hotel als gast van TravelBird.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.