Hotel Adam & Eve, Belek

“Welcome to Heaven” klinkt het bij binnenkomst in het hotel Adam & Eve.

In plaats van inchecken bij de balie, worden de gasten hier vanuit de lobby naar een ontvangstkamer geleid. Witte muren, witte banken en veel spiegels. De toon is gezet, wij bevinden ons hier in een design hotel…

“Welcome to Heaven” zegt een dame in een  korte  witte jurk als we het hotel Adam & Eve binnenlopen. Met deze hotelnaam zou je “Welcome to Paradise” verwachten maar het is niettemin een ontvangst die verwachtingen schept.

In plaats van inchecken bij de balie en het bijbehorende wachten, worden de gasten hier vanuit de lobby naar een ontvangstkamer geleid. Witte muren, witte banken en veel spiegels. De toon is gezet, wij bevinden ons hier in een design hotel.

Er staan wat hapjes klaar in de ontvangstkamer en er komt direct iemand langs met drankjes. Iemand anders neemt onze paspoorten in om ons in te checken terwijl wij de welkomstcocktail opdrinken. In deze ontvangstkamer wordt ons ook het concept van het hotel uitgelegd.

In het Adam & Eve hotel is alles all inclusive. Nou ja, alles wat je nodig hebt en daarbovenop kan je nog wat extra’s kopen. Al het eten in het hotel is inbegrepen. In het grote restaurant maar ook in de kleinere a la carte restaurants, al komen er daar wel €10 reserveringskosten voor de tafel bij. Ook alle drank in de bars is inbegrepen. Tot en met Whisky aan toe. De meeste artikelen in de minibar in de kamer zijn ook inbegrepen maar daar moet wel voor de sterke drank betaald worden.

Dit wordt ons allemaal verteld door de vrouw in de korte witte jurk. Ze is een Angel. Dat zegt ze zelf. En de Angels in het hotel zijn er om de gasten te helpen. Met van alles en nog wat. Als je een vraag hebt, kun je ze bellen. 24 Uur per dag want de Angels wonen in het hotel en zijn altijd beschikbaar.

Als de paspoorten terug komen, worden we naar onze kamers gebracht. Het hotel heeft de vorm van een schoenendoos. Langwerpig en met rechte hoeken. Ik zei het al, het gaat hier om een design hotel. En op onze wandeling naar de lift wordt duidelijk wat er hier in Turkije met design wordt bedoeld. Hier geen lollige Allessi poppetjes, geen kabouter butplug vrolijkheid. Nee, hier in Turkije is men nog puur in de leer en houdt men van hardcore design  met rechte hoeken, grote afmetingen en geen gefrutsel.

Alle muren in het hotel zijn voorzien van spiegels wat er toe leidt dat je je nogal eens gedesoriënteerd voelt. Is dat nou een muur of een gang? En op welke etage zit ik nu eigenlijk? Ik heb heel wat verdwaalde mensen gezien in de drie dagen dat ik in het hotel was. Maar dat hindert niet. Als je design wilt moet je design doen, dat hebben ze hier heel goed begrepen.

Verder is alles wit. De bars, de banken, de lampen, de vloeren, de rest. Alles, behalve de gangen langs de kamers. Die zijn zwart. Pikzwart. Volgens de ontwerper past dat beter in de sfeer van het slapen als je richting je kamer loopt. Je moet er rustig van worden na alle opwinding in het hotel. Dat is leuk bedacht natuurlijk maar als je de deur van je kamer open doet word je  weer hard wakker. De kamer is namelijk weer wit. Spierwitte vloer en plafond en de muren van vloer tot plafond bedekt met spiegels. Een mooie kamer is het.

Ik heb een standaard kamer die hier in het Adam & Eve hotel een Design Room heet. De kamer is groot en voorzien van alle gemakken die je zou verwachten in een hotel dat zich het beste hotel in Turkije noemt. Mijn design room is 64m2 en dat is behoorlijk groot. Er staat een kingsize bed en een soort ligbed bekleed met skai. Hierop kan je chillen als je uit de jacuzzi stapt die ook in de kamer staat. Niet in de badkamer maar gewoon in de kamer. Kan je uit het raam of naar de tv kijken tijdens het badderen.

Verder is er natuurlijk ook een badkamer. Hierin staat een douchecabine die ook kan worden gebruikt als Turks stoombad. Naast de badkamer een inloopkast met kluis. Die is fijn groot zodat ook mijn laptop er makkelijk in past. Aan het eind van de langwerpige kamer kun je door de grote schuifpui het balkon op lopen. Ook hier weer een loungebank voorzien van skai. Naast design wordt ook het relaxen hier zeer serieus genomen.

Het balkon biedt uitzicht op zee en het achterland. Dat is hier wel slim gedaan. Het hotel staat haaks op de zee en alle kamers bevinden zich aan de zijkanten van het hotel. Vanaf het balkon heeft dus iedereen zeezicht. En doordat de kamers geheel met spiegels zijn bekleed, zie je de zee vanuit elk punt in de kamer via de muren. Goed bedacht.

Nadat in ben geïnstalleerd in mijn kamer ga ik naar beneden naar het Atrium: de enorme centrale ruimte middenin het hotel. Het Atrium bevindt zich op de begane grond en is net zo hoog als het hotel. Het is een enorme hal in het midden van de schoenendoos. Rondom zijn er winkeltjes en restaurants en in het midden staat een lange bar. En daarmee komen we aan bij de superlatieven die hotels graag gebruiken om de aandacht op zich te richten. In dit hotel is dat vooral groot. De bar is 96 meter lang en daarmee de langste ter wereld. Buiten ligt een Relax Pool van 104 meter, ook de langste ter wereld. Het plafond van het Atrium is bedekt met 5 miljoen spiegeltjes en met 5500 m2 is de Spa in het hotel de grootste van Turkije.

In het Atrium wordt elke dag een Party georganiseerd. Elke avond een andere DJ en in de zomer draaien er grote namen. Er zijn nu niet veel mensen in het hotel en overdag voel je je een beetje verloren in de enorme ruimte van het Atrium maar ’s avonds zijn er mensen en dan klopt het. ’s Zomers als het hier druk is moet dit een fantastische feestplek zijn. Je kunt je inbegrepen drankjes bestellen aan de 96 meter lange bar of bij een van de meisjes die op rollerskates door de hal rijden. En er is vermaak. Het is vanavond Turkse avond en om tien uur stipt verschijnen er vier buikdanseressen op de 96 meter lange bar.  De DJ draait door tot een uur of twaalf en daarna gaat het feest verder in de disco.

Het hotel heeft meerdere restaurants. In het grote restaurant met uitzicht op zee kun je ’s ochtends terecht voor het ontbijt. Omdat het hotel mikt op mensen die van feesten houden en willen uitslapen, kun je voor je ontbijt tot twaalf uur terecht. Daarna kun je in hier lunchen en avondeten. Verder zijn er meerdere themarestaurants in het hotel. Er is een Japanner, een Italiaan, een Mexicaan en ook een Turks restaurant. Ook is er een romantisch restaurant waar je liggend op roodleren banken kunt eten op een soort tribune met uitzicht op zee en er is het ‘Blind Restaurant’ waar het totaal donker is.  In het hotel zijn verder meerdere bars en een nachtclub.

Behalve de Design Rooms zijn er ook enkele suites waarvan de grootste maar liefst 1000m2 groot is. Neem wat vrienden mee zou ik zeggen. Ook zijn er naast het hotel enkele Design Villa’s met eigen tuintje en zwembad.

Het hotel ligt direct aan zee op een groot eigen terrein. Er is een eigen strand en er zijn meerdere ligweides en zwembaden. Direct naast het hotel is de grote Relax Pool met ligstoelen er omheen en met een prachtig paviljoen. Het hotel heeft een grote wellness afdeling met fitness, een groot binnenzwembad met jacuzzi’s, een Turks bad en verder diverse mogelijkheden voor massage en andere verkwikkende behandelingen. Ook zijn er squash- en tennisbanen.

In de omgeving van het hotel liggen meer dan tien 18-holes golfbanen, allemaal met uitzicht op zee en de omliggende bergen. Op een kwartiertje lopen van het hotel ligt het kleine dorpje Belek met de gebruikelijke toeristenwinkeltjes. Antalya ligt op zo’n 30 kilometer en verder zijn er nog enkele interessante historische plekken in de buurt te bezoeken zoals het Romeinse amfitheater in Aspendos.

Ik bezocht het Adam & Eve hotel als gast van het hotel. Een week verblijf in het hotel inclusief vlucht kost vanaf €707 via DTI Travel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.