Hoe vraag je een visum aan voor Sri Lanka


Sri Lanka is een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders. Dit tropische land komt de toerist alleen niet zomaar binnen, hiervoor is een visum noodzakelijk. Een visum aanvragen is in principe eenvoudig en kun je online regelen.

De meeste toeristen blijven de gehele vakantie in Sri Lanka, wat een reden is voor het gemak van het verkrijgen van een visum. Let op, je paspoort moet bij aankomst nog minimaal een half jaar geldig zijn om in aanmerking te komen voor een visum. Er zijn diverse manieren om aan een visum voor Sri Lanka te komen:

Online visum aanvragen

Elke toerist moet in het bezit zijn van een zogenaamde ETA, dit is een reistoestemming. Zonder deze toestemming kan de toerist het land niet binnenkomen. Vraag minimaal enkele dagen van te voren het visum voor Sri Lanka aan. Het is mogelijk om online een visum aan te vragen, dat kan via de website van de overheid van Sri Lanka: www.eta.gov.lk. Voor een korte vakantie (maximaal dertig dagen) moet er een bedrag van 35 dollar betaald worden voor een reistoestemming. Voor langere verblijven staan er andere opties klaar op de website. Let op, de site is Engelstalig en er dient met een creditcard online afgerekend te worden. Je kunt je aanvraag ook doe via opreis.nl. Dit kan in het Nederlands en je kunt betalen met iDEAL of Mr Cash.

[themify_button style=”flat outline” color=”#fff” link=”https://www.opreis.nl/visum-sri-lanka/” text=”#4099ff” ]Sri Lanka visum aanvragen[/themify_button]

Ambassade of bij aankomst

Een visum kan ook op een andere, offline manier worden aangevraagd. Ga naar de ambassade van Sri Lanka en vraag een reistoestemming aan. In het uiterste geval is het ook mogelijk om bij aankomst in Sri Lanka een visum aan te schaffen, dit dient op het vliegveld te gebeuren. Bij de ‘Visa On Arrival’ counter staan vaak lange wachtrijen en moet er extra betaald worden. Als je niet wilt wachten op vakantie is het dan ook raadzaam om het visum voor Sri Lanka vooraf online te regelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.