Heemskerk:”Lekker weg in eigen land”

 Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken heeft Nederlanders opgeroepen om in eigen land op vakantie te gaan.

Heemskerk deed zijn uitspraak in het AD van vanmorgen. Hij vindt niet dat hij hiermee oproept tot protectionisme maar ziet vakantievieren in eigen land als een daad van  patriottisme.  ‘Koopt Hollandsche waar!’.  

Heemskerk heeft ook nog wel suggesties voor bestemmingen. Zelf gaat hij een weekje naar Terschelling in mei (en waar wordt het zomerreces doorgebracht Excellentie?) maar hij weet ook Drenthe en Zeeland aan te prijzen.

De PVDA bewindsman stelt dat in deze tijden van  economische  crisis elke euro die in Nederland wordt uitgegeven mooi is meegenomen. Hij vergeet voor het gemak dat er veel Nederlanders werkzaam zijn in de toeristenindustrie die reizen naar het buitenland verkoopt.

De ANVR is dan ook  not amused over de uitspraken. Veel geld in de reisbranche wordt verdiend met reizen naar het buitenland en oproepen van de regering om deze reizen niet te maken zijn bij de reisbranche-organisatie totaal verkeerd gevallen.  

Directeur  Frank Oostdam  van de ANVR gaat een brief sturen aan Maria van der Hoeven, de minister van Economische Zaken om uitleg te vragen.

Als Frank Heemskerk zo begaan is met het  toerisme in  Nederland, zou EZ misschien meer aandacht kunnen schenken aan het inkomend toerisme. Dat is vorig jaar met 7% gedaald en de vooruitzichten voor dit jaar zijn niet goed. In plaats van Nederlanders thuis te houden is het beter om buitenlanders hierheen te halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.