Groen formulier VS afgeschaft

Amerika heeft besloten het groene formulier (I-94W) af te schaffen. Registratie voor toegang tot de VS gebeurt voortaan geheel online.

Inwoners van landen die vallen onder het Visa Waiver Program (VWP) zijn verplicht om zich voor vertrek online te registreren…

Amerika heeft besloten het groene formulier (I-94W) af te schaffen. Registratie voor toegang tot de VS gebeurt voortaan geheel online.

Inwoners van landen die vallen onder het Visa Waiver Program (VWP), waaronder Nederlanders, zijn verplicht om zich voor vertrek online te registreren. Dit systeem heet ESTA en is sinds januari 2009 actief.

Maar tot nu toe moest ook in het vliegtuig nog een registratieformulier worden ingevuld: het I-94W. Dit formulier wordt na de zomer van 2010 afgeschaft voor reizigers uit VWP landen, dus ook voor Nederlanders.

Voordat je naar de VS afreist moet je je dus online registreren via ESTA. Dit dien je maximaal 72 uur voor vertrek te doen. Nu is de dienst nog gratis maar in de nabije toekomst zal hiervoor een bedrag van circa $15 in rekening worden gebracht.

Zie ook:
Informatie over ESTA

3 reacties op “Groen formulier VS afgeschaft”

Wat wordt de vervanger voor deze groene formulier.
Esta.
Of alsnog een witte formulier.

Grtn. A

Wij zijn in 2017 in de VS geweest en tot mijn verbazing moesten wij in New York toch dat groene formulier invullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.