Griekenland geeft garantie aan toeristen

Griekenland. Een prachtig land met staken als nationale hobby. De komende tijd zal dat weer blijken als de Griekse regering de noodzakelijke bezuinigingen zal doorvoeren.

Op dit moment wordt bijvoorbeeld de haven van Piraeus geblokkeerd…

Griekenland. Een prachtig land met staken als nationale hobby. De komende tijd zal dat weer blijken als de Griekse regering de noodzakelijke bezuinigingen zal doorvoeren.

Op dit moment wordt bijvoorbeeld de haven van Piraeus geblokkeerd door havenarbeiders die graag vroeg met pensioen willen. Duizenden toeristen zitten vast door deze actie.

Al deze stakingsacties hebben er toe geleid dat het aantal boekingen naar Griekenland dit jaar met meer dan 10% is terug gelopen.  Aangezien de Griekse economie voor 20% afhankelijk is van de inkomsten uit toerisme is deze daling een enorme strop.

Om toeristen toch te bewegen naar Griekenland te komen biedt de Griekse overheid een garantie aan toeristen. Alle extra gemaakte kosten als gevolg van stakingen of andere acties van Boze Grieken worden door de Griekse staat vergoed. En alsof dat nog niet genoeg is dekt de garantie ook extra kosten als gevolg van natuurrampen.

Of het genoeg zal zijn om mensen te overreden zal moeten blijken. Extra hotelovernachtingen worden dan wel vergoed, het blijft vervelend om een dag op een vliegveld of haven rond te hangen vanwege stakingen of andere acties.

Het goede nieuws is dat het op de eilanden en stranden van Griekenland dit jaar wel eens een stuk rustiger zou kunnen zijn.

Update 30 juni 2010:
Er wordt gestaakt door chauffeurs in Griekenland zodat de bevoorrading van winkels en benzinestations zo goed als stil ligt. Dat betekent dat er moeilijk of niet aan benzine is te komen waardoor toeristen vast komen te zitten met hun huurauto’s. Reisorganisaties in Griekenland voorzien een enorme strop nu veel vakantiegangers hun reis naar Griekenland annuleren.
Benieuwd of de garantieregeling van de Griekse overhied ook geldt voor gehuurde auto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.