Goldfinch Brasserie opent in Waldorf Astoria Amsterdam

Goldfinch_Duck Pie
Het Waldorf Astoria hotel in Amsterdam opent een tweede restaurant: de Goldfinch Brasserie. Door het grote succes van Librije†™s Zusje Amsterdam, dat zeven maanden na de opening direct 2-Michelinsterren kreeg, was een tweede volwaardig restaurant gewenst.

Executive Chef Sidney Schutte en zijn keukenteam ontwikkelden nieuwe gerechten voor Goldfinch Brasserie waaronder Duck Pie en krokant gepoft speenvarken. Op de menukaart worden deze gecombineerd met klassiekers en favorieten uit de internationale keuken, zoals gerookte zalm op rosti en een Wagyu burger, mét de signatuur van Goldfinch Brasserie.

De wijnkaart bevat bijzondere wijnen, per glas en fles. De nieuwe brasserie biedt een uitgebreide menukeuze en in een mooie entourage in een historisch pand en grenzend aan de binnetuin van het hotel. Gasten kunnen in Goldfinch terecht voor zowel een lichte lunch, diner of een hapje voor de opera- of theatervoorstelling.

De naam
Goldfinch, in het Nederlands “puttertje”, is beroemd geworden door het schilderij van de 17e eeuwse Hollandse schilder Carel Fabritius. In de Gouden Eeuw was het vinkje een bekende verschijning in de keurtuinen van de stadspaleizen, waarover ook Waldorf Astoria Amsterdam beschikt. In de 17e en 18e eeuw werden de grachtenpanden waarin het hotel is gevestigd door tal van bekende kooplieden en regentenfamilies bewoond, waaronder de families Hooft, Backer, Kemp, Huygens, Sautijn, De Wildt en Geelvinck. In Waldorf Astoria Amsterdam zijn suites en meetingruimtes vernoemd naar de illustere vroegere bewoners en voor de brasserie geldt dat nu ook.

Brasserie Goldfinch is elke dag open voor lunch en diner. Reserveren kan via +31(0))20 †“ 718 46 43.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.