Glamping in het buitenland: met deze keurmerken vind je duurzame accommodaties

Glamping is helemaal in. Steeds meer kampeerders verruilen hun eigen tent en luchtbed voor luxe ingerichte tenten waar ze op een heerlijk matras slapen. Op glampings geniet je van het beste van twee werelden: de rustige natuur om je heen, maar ook het comfort dat je gewend bent van een bungalow of hotelkamer. Wie duurzaam op vakantie wil, moet alleen wel goed zoeken naar duurzame glampings. Hoe herken je deze duurzame glampings? Met behulp van een aantal keurmerken vind jij altijd de juiste accommodatie voor jouw glamping vakantie in het buitenland.

The Green Key

Green Key is een internationaal keurmerk dat in het leven is geroepen voor de recreatie- en vrijetijdsbranche. Glampings die dit keurmerk willen krijgen, moeten eerst door de keuring van Green Key komen. Hierbij wordt gelet op het gebruik van duurzame energie, bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen of door gebruik te maken van andere groene stroom. Daarnaast controleert Green Key ook op waterverspilling en vindt het keurmerk het belangrijk dat er milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Heeft een accommodatie eenmaal dit keurmerk bemachtigd? Dan wordt deze iedere jaar weer opnieuw gecontroleerd. Zo weet je zeker dat jouw glamping accommodatie echt duurzaam is.

ECEAT

Een ander internationaal keurmerk is ECEAT, wat staat voor het Europees Centrum voor Eco- en Agrotoerisme. Dit keurmerk vind je dus alleen terug bij Europese glamping accommodaties. De keurmeesters van ECEAT letten op allerlei verschillende factoren die een accommodatie duurzaam kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van groene energie, maar ook aan het scheiden van afval en het gebruik van duurzame bouwmaterialen. Daarnaast vindt ECEAT het ook belangrijk dat accommodaties hun best doen om de natuur in de omgeving te beschermen. Een glamping met dit label zorgt dus ook goed voor de directe natuur.

Green Globe

Vind je het belangrijk dat jouw glamping niet alleen milieuvriendelijke producten gebruikt, maar ook goed voor zijn werknemers zorgt? Dan moet je op het Green Globe keurmerk letten. Dit keurmerk let namelijk op drie globale categorieën: profit, people en planet. Er wordt dus niet alleen gekeken naar energiebesparing en het bestrijden van waterverspilling, maar er wordt ook op gelet dat accommodaties op een verantwoorde manier omgaan met hun geld en werknemers. Dit keurmerk wordt over de hele wereld erkend en is dus ideaal voor een buitenlandse vakantie.

Begin goed voor je vakantie.

Wanneer je er tijdens je vakantie alles aan doet om zo duurzaam mogelijk te leven, kan je thuis ook alvast wat stappen in de goede richting zetten. Zo is het altijd een goed idee om over te stappen op groene stroom. Dat hoeft helemaal niet veel te kosten. Energie vergelijk je gemakkelijk op verschillende vergelijkingssites. Daarnaast zijn simpele veranderingen zoals zuinige lampen en het gebruik van milieuvriendelijk schoonmaakmiddel ook goede manieren om jouw woning net zo duurzaam te maken als je glamping vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.