Geen ruimtetoeristen meer naar ISS

 Helaas, u bent te laat. De laatste plek als ruimtetoerist naar het internationale ruimtestation ISS is verkocht.

De gelukkige is een Amerikaanse software miljonair die naar verwachting ongeveer €20 miljoen voor de reis in maart heeft neergeteld. Het wordt de tweede reis voor de Amerikaan dus misschien heeft hij wel wat korting kunnen bedingen.

De laatste paar jaar konden met enige regelmaat (dik) betalende ‘toeristen’ mee voor een reis van ongeveer een week naar het ruimtestation ISS.

De laatste toerist die mee ging was ook een Amerikaanse software miljonair, Richard Garriot. Hij vloog in oktober mee naar het ISS.

Na 2009 zal de permanente bemanning van het ruimtestation worden verdubbeld naar zes astro- en kosmonauten waardoor er geen plek meer is voor toeristen.

Wat nu, hoor ik u denken. U wilt toch naar de ruimte en had uw zinnen al gezet op de ISS maar wou het wegens de kredietcrisis nog even aankijken. Tja, wat een toestand. Maar niet getreurd, ruimtereizen kan inmiddels ook op andere manieren.

Virgin Galactic biedt ruimtereizen aan voor maar $200.000. U kunt vanaf 2010 instappen. En verder is er Rocketshiptours  dat ruimtereizen aan biedt voor de koopjesjagers onder u voor $95.000. Kan vanaf 2011.  

Deze ruimtereizen zijn natuurlijk wel iets eenvoudiger van opzet en als u ‘s ochtends vertrekt bent u nog voor het eten weer terug. Virgin en Rocketshiptours maken  gebruik  van een speciaal vliegtuigje waarmee naar de onderlaag van de ruimte wordt gevlogen. Dat betekent een paar minuten gewichtsloosheid.  

Zie ook:
Ruimtetoerisme
Voor $95.000 de ruimte in  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.