Geen eindejaarsfeesten in Goa

 De Indiase politie heeft alle grote eindejaarsfeesten op de stranden van Goa verboden.

Het verbod heeft te maken met een verhoogd veiligheidsrisico na de aanslagen in Mumbai van vorige maand. De politie in India heeft bepaald dat er van 23 december tot en met 5 januari geen strandfeesten mogen worden gegeven.

Het verbod is een grote slag voor het toerisme in Goa. Op de eindejaarsfeesten komen ieder jaar honderdduizenden vakantiegangers af.

En het ging toch al minder met het toerisme in Goa. Na de aanslagen in Mumbai viel het aantal bezoekers terug met zo’n 20%. Eerder dit jaar werd een Engels meisje van 15 vermoord in Goa na een bezoek aan een nachtclub.

Goa is een voormalige Portugese kolonie aan de westkust van India. Het werd in de jaren bekend als een bedevaartsoord voor westerse hippies die afkwamen op het klimaat en het goedkope leven. De laatste jaren is het een  populaire  bestemming voor massatoerisme.

Inmiddels probeert men in Mumbai de draad weer op te pakken na de aanslagen. De door de terroristen getroffen hotels gaan imiddels weer (deels) open. Het Taj Mahal hotel opent de Tower vleugel en het Trident hotel is ook weer open. Het aan het Trident grenzende Oberoi hotel is zwaarder getroffen en blijft nog dicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.