Festivaltip in Myanmar

Festivaltip in Myanmar: Ananda Pagoda Festival 
In Myanmar vieren bewoners en bezoekers van het dorp Bagan in januari het Ananda Pagoda Festival. Tijdens dit festival komen dorpelingen en pelgrims naar de heilige monumentale tempel Ananda om offers te brengen aan de tempel. Tijdens dit festival kan je de Boeddhistische rituelen van dichtbij bijwonen. Ruim 1000 monniken zingen 72 uur achter elkaar Boeddhistische schriften in aanloop naar volle maan. Daarnaast staan er veel lokale kraampjes waar je lokale producten en souvenirs kan kopen. Donaties en geld verdiend met de lokale kraampjes worden gebruikt om de eeuwenoude tempel te onderhouden.

De Ananda tempel
Het festival vindt plaats rondom de Ananda tempel gelegen in Bagan. Het dorp Bagan kent in totaal meer dan 2200 tempels die verscholen liggen in de natuur. De Ananda tempel is van alle tempels het grootste en het best bewaard gebleven door de tijd heen. De tempel is in 1090 gebouwd door de toenmalige koning Kyansittha. De tempel Ananda is uniek door haar gedetailleerde architectuur. Ook staan er vier gouden Boeddhabeelden voor de tempel. De tempel vertegenwoordigt dan ook de eindeloze wijsheid van de Boeddha.

Periode van het festival
Het festival vindt elk jaar plaats in de maand januari. Tijdens de gehele maand januari zullen er festiviteiten plaats vinden rondom te tempel. De drukste dag van het festival is tijdens volle maan in de maanmaand. In 2019 valt volle maan op 20 januari. Naar aanloop van deze dag zijn de vele monniken 72 uur van tevoren Boeddhistische schriften aan het zingen.

Festival bijwonen
Het festival biedt de unieke mogelijkheid om kennis te maken met de lokale en Boeddhistische cultuur van Myanmar. Toeristen zijn welkom om het festival mee te vieren en de rituelen bij te wonen. Heb je interesse in het bijwonen van dit festival in Myanmar? Bekijk dan de dag tot dag beschrijving van de 14-daagse rondreis Myanmar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.