Eurotunnel maanden ontregeld

Eurotunnel

Na de brand in de Eurotunnel, zullen passagiers nog lange tijd  last  hebben van de herstelwerkzaamheden. De brand die  afgelopen donderdag uitbrak op een trein met vrachtwagens, was de grootste in de geschiedenis van de Eurotunnel.  De brand brak uit op een vrachtwagen op een trein die reed van  Engeland  naar Frankrijk, circa 11km voor de Franse uitgang.

De gehele trein is hierbij uitgebrand en volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken bereikte het vuur temperaturen van 1000°C en duurde het 16 uur voordat het vuur onder controle was. Bij de brand vielen geen slachtoffers.

Door  herstelwerkzaamheden zal de dienstregeling voor wellicht maanden zijn ontregeld. Er rijden wel weer treinen maar voor het laatste deel van het treject wordt slechts een tunnelbuis gebruikt. Treinen rijden hier om en om heen en weer.

Air France overweegt inmiddels extra vluchten van Parijs naar Londen en zet grotere A330 toestellen in, in plaats van de gebruikelijke A321.

Volgens Eurotunnel  zelf  zal de overlast beperkt blijven. Er zal zeker wat van te merken zijn maar de dienstregeling zal niet ver afwijken van de normale gang van zaken.

Wij adviseren reizigers die gebruik maken van de Eurotunnel om zich de komende tijd goed op de hoogte te stellen van de dienstregeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.