Eurostar vervoert meer passagiers

Eurotunnel

 Eurostar, de hogesnelheidslijn door de kanaaltunnel die Londen verbindt met Parijs en Brussel, heeft in 2008 ruim 9 miljoen passagiers vervoerd.

Dat is 10% meer dan in het jaar ervoor. De stijging werd gerealiseerd ondanks een felle brand in de Eurotunnel in september die de dienstregeling van de Eurostar ernstig verstoorde en waarvan de herstelreparaties nog steed in gang zijn.

De Eurostar rijdt vanaf Londen in twee uur en een kwartier naar Parijs en in een kleine twee uur naar Brussel. Het is de bedoeling de de Nederlandse HSL aansluiting krijgt op de Eurostar.

Volgens Eurostar bewijst de stijging van het aantal passagiers dat de trein in populariteit wint van het vliegtuig op korte trajecten. Ook in Spanje steeg het aantal treinpassagiers ten koste van vliegpassagiers na de ingebruikneming van enkele  binnenlandse  hogesnelheidslijnen.

In september 2008 woedde in de Eurotunnel een felle brand die 24 uur duurde. De oorzaak was een  vrachtwagen  die in brand vloog. Niemand raakte bij de brand gewond maar de herstelwerkzaamheden zijn nog steeds gaande. Naar verwachting wordt eind februari de normale dienstregeling in de Eurotunnel weer hervat.  

De Eurostar rijdt van station Londen St. Pancras via Lille naar Brussel en Parijs Gare du Nord.

Zie ook:
Eurotunnel maanden ontregeld
Reparaties Eurotunnel op schema

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.