Eurostar start met directe treinverbinding Londen Amsterdam

Hogesnelheidstrein Eurostar start dit jaar met een directe verbinding tussen Londen en Amsterdam.

Vanaf 4 april 2018 kun je rechtstreeks met de Eurostar van Londen naar Amsterdam. De rit duurt 3 uur en 41 minuten en moet daarmee een serieus alternatief voor het vliegtuig worden.

Voor de route van Amsterdam naar Londen blijft voorlopig een overstap op station Brussel Zuid noodzakelijk. Dit heeft te maken met paspoortcontroles en daarvoor zijn er op dit moment nog geen terminals in Nederland. Hieraan wordt wel gewerkt en het is de bedoeling dat de Eurostar vanaf eind 2019 ook zonder overstap van Amsterdam naar Londen rijdt.

Met overstap in Brussel duurt de reis van Amsterdam naar Londen straks iets meer dan 4 uur. Voor het eerste deel reis je met de Thalys, in Brussel Zuid ga je door de paspoortcontrole en stap je over op de Eurostar. Voor de reis tussen Londen en Amsterdam hoef je niet over te stappen omdat de paspoortcontrole al in Londen plaatsvindt.

De Eurostar rijdt van en naar St. Pancras Station in het centrum van Londen. Onderweg naar Amsterdam wordt gestopt in Brussel en Rotterdam. Prijzen voor tickets beginnen bij €40 voor een enkele reis.

Vooruitzichten

Volgens Eurostar reizen er elk jaar zo’n 4 miljoen passagiers tussen Londen en Amsterdam. Er zijn dagelijks 70 vluchten tussen deze steden en Eurostar ziet kansen op deze markt.

Belangrijke succesfactoren zijn de reistijd het comfort en de prijs. Met vanaf prijzen van €40 kan Eurostar aardig mee al kun je soms vliegtickets kopen voor de helft van dat bedrag. Dan kom je wel aan op een vliegveld ver buiten Londen en heb je nog een hele rit voor de boeg, plus de bijkomende kosten daarvoor.

De prijs lijkt dus concurrerend, de reistijd is dat ook als je bedenkt dat je reist van stadscentrum naar stadscentrum. Pure vliegtijd is natuurlijk korter, al met al zal het niet veel schelen.

Comfort is een persoonlijke aangelegenheid maar velen zullen de ruimte van de trein verkiezen boven het krappe vliegtuig. Ook biedt de Eurostar stopcontacten en tafeltjes zodat je er prima kunt werken.

Het vooruitzicht van het traject Londen Amsterdam met de Eurostar lijkt dus goed. Zeker als ook de heenreis naar Londen direct zal zijn, is de Eurostar een aantrekkelijk alternatief voor het vliegtuig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.