eTA Canada vanaf 15 maart 2016 actief

eta canada

Vanaf 15 maart 2016 wordt het Electronic Travel Authorization (eTA) voor Canada actief. Dat betekent dat reizigers naar Canada zich voortaan vooraf online moeten registreren.

De Canadese overheid heeft besloten dat reizigers naar Canada zich vooraf moeten registreren. Het programma heet  Electronic Travel Authorization (eTA) en is vergelijkbaar met ESTA van de Verenigde Staten.

De eTA registratie geldt voor reizigers uit landen die geen visum nodig hebben voor een bezoek aan Canada. Het geldt daarmee voor Nederlanders en Belgen. Je hebt een eTA nodig als je met het vliegtuig in Canada arriveert. Als je over land of met een schip in Canada aankomt, heb je geen eTA nodig.

Een eTA aanvraag kun je alleen online doen via de site van de Canadese overheid. De site is alleen beschikbaar in het Engels en Frans. Betalen kan alleen met een credit card.

Via opreis.nl kun je een eTA voor Canada aanvragen in het Nederlands en betalen met iDEAL of Bancontact/Mister Cash.

Je hebt een paspoort nodig om een eTA aan te vragen. Het eTA is gekoppeld aan je paspoort en is maximaal vijf jaar geldig. Als je paspoort eerder verloopt, verloopt ook het eTA eerder. Je kunt het eTA meerdere keren gebruiken en hoeft niet voor elke reis een nieuw eTA aan te vragen.

Het eTA is verplicht vanaf 15 maart 2016 maar Canada hanteert nog wel een periode van coulance waarin je toch het land in kunt. Het advies is echter wel om een eTA aan te vragen.

eTA voor Canada is verplicht voor reizigers uit landen zonder visumplicht. Als je een nationaliteit hebt waarvoor een visum verplicht is, hoef je niet apart een eTA aan te vragen. Je hoeft alleen een eTA aan te vragen als je Canada binnenkomt per vliegtuig. Je eTA wordt op de luchthaven van vertrek gecontroleerd.

[themify_button style=”flat outline” color=”#fff” link=”https://www.opreis.nl/eta-canada/” text=”#4099ff” ]eTA Canada aanvragen[/themify_button]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.