ESTA vanaf 12 januari 2009 actief

 Vanaf maandag 12 januari moeten Nederlanders die per schip of vliegtuig naar de VS reizen zich vooraf  elektronisch  registreren bij de Amerikaanse overheid.

De regeling heet  Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Registratie is verplicht en kan uitsluitend via de web site   https://esta.cbp.dhs.gov/. ESTA vervangt het  I-94W formulier dat u tot nu toe onderweg in het vliegtuig kon invullen.

U dient de goedkeuring aan te vragen voordat u vertrekt en deze bij u te hebben voordat u in het vliegtuig stapt. De behandeling van de aanvraag kan enkele dagen in beslag nemen dus dien uw aanvraag tijdig in.

[themify_button style=”flat outline” color=”#fff” link=”https://www.opreis.nl/esta/” text=”#4099ff” ]ESTA aanvragen[/themify_button]

Hieronder geven wij een korte samenvatting van de uitleg over ESTA door de Amerikaanse overheid.

Hoe het Elektronische Systeem voor  Reistoestemming werkt.

De reiziger kan naar de website van ESTA gaan https://esta.cbp.dhs.gov/ en aldaar online een aanvraag indienen. Dit zal aanvankelijk uitsluitend in de Engelse taal mogelijk zijn. Te zijner tijd zullen andere talen volgen.

Het is aan te bevelen de aanvraag tijdig in te dienen. De reiziger zal gevraagd worden een aantal eenvoudige en persoonlijke vragen te beantwoorden om vast te stellen of deze in aanmerking komt voor een reistoestemming. De reiziger kan nagenoeg dezelfde vragen
verwachten als op het I-94W formulier. De aanvraag kan op elk tijdstip voor aanvang van de reis ingediend worden Men wordt echter aangeraden om dit zo vroeg mogelijk te doen.

In de meeste gevallen krijgt de reiziger binnen een paar seconden antwoord:
1. Toestemming goedgekeurd: U krijgt toestemming om naar de V.S. te reizen.
2. Reis niet goedgekeurd: De reiziger heeft een niet-immigrant visum nodig verkrijgbaar via de Ambassade of het Consulaat van de Verenigde Staten voordat deze naar de Verenigde Staten kan reizen.
3. De toestemming is nog in behandeling: Binnen 72 uur ontvangt de reiziger via de website van ESTA antwoord over het al dan niet verkrijgen van reistoestemming.

Een goedgekeurde reistoestemming via ESTA is:
Verplicht, per 12 januari 2009, voor alle VWP-reizigers voordat ze aan boord gaan van een vliegtuig of schip naar de Verenigde Staten;
Geldig, tenzij herroepen, voor een periode van maximaal twee jaar of tot de verloopdatum vermeld op het paspoort van de reiziger.
Geldig voor meerdere bezoeken aan de Verenigde Staten. Mochten
er zich wijzigingen voordoen inzake bestemmingsadres of reisroute,
nadat de goedkeuring verleend is, kunnen deze op eenvoudige wijze
via de ESTA-website aangepast worden; en
Geen garantie voor toelating tot de Verenigde Staten in/op de
(lucht)haven waar u het land binnenkomt. Een ESTA goedkeuring geeft uitsluitend het recht om aan boord te gaan van een vliegtuig of schip dat naar de Verenigde Staten reist, onder het VWP.

VWP = Visa Waiver Program. Nederlanders vallen hieronder.

De volledige uitleg over ESTA door de Amerikaanse overheid vindt u hier >>>
Een goedkeuring aanvragen onder de regels van ESTA doet u hier >>>

[themify_button style=”flat outline” color=”#fff” link=”https://www.opreis.nl/esta/” text=”#4099ff” ]ESTA aanvragen[/themify_button]

Als je met kinderen naar de VS reist, kijk dan of deze in het paspoort van één van de ouders staan bijgeschreven. Bijgeschreven kinderen hebben een wel visum nodig. Aangezien een visum duurder is en lastiger te verkrijgen dan een paspoort, is het verstandig om een apart paspoort voor je kind(eren) aan te vragen.

Één reactie op “ESTA vanaf 12 januari 2009 actief”

Houd er rekening mee dat als je je paspoortnummer invult dat er in het nederlandse paspoort geen hoofdletter O voorkomt anders wordt je niet toegelaten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.