Emirates start eerste lijndienst met A380 vanaf Schiphol

Vanaf augustus vliegt Emirates met de Airbus A380 van en naar Schiphol. Daarmee heeft ook Schiphol eindelijk haar eerste lijndienst met de A380…

Vanaf augustus vliegt Emirates met de Airbus A380 van en naar Schiphol. Daarmee heeft ook  Schiphol eindelijk haar eerste lijndienst met de A380.

Schiphol heeft er lang op moeten wachten. Terwijl van de andere grote Europese luchthavens al meerdere lijndiensten met de Airbus A380 worden uitgevoerd, moest Schiphol het doen met een enkele testvlucht van de superjumbo.

En dat terwijl Schiphol als een van de eerste luchthavens ter wereld alles in gereedheid had gebracht voor de A380. De Polderbaan was aangelegd en ook lagen er twee dubbeldeks aanlegpieren te wachten op het grote vliegtuig dat maar niet kwam.

Maar gelukkig biedt Emirates uitkomst. Vanaf 1 augustus vliegt Emirates met de A380 tussen Schiphol en Dubai. De A380 vervangt de Boeing 777 die Emirates nu gebruikt op de route.  Vanaf Dubai vliegt Emirates verder naar Zuid-Oost Azië en Australië.

De Airbus A380 die Emirates inzet op de route Dubai – Schiphol heeft 427 stoelen in Economy Class, 76 in Business Class en 14 in First Class. De meesten van u vliegen Economy en blijven dus op het benedendek. Daarom hieronder een kiekje van hoe het er boven u aan toe gaat in de Business Lounges aan boord. Mooie vrouwen staan op u te wachten aan de bar waar de gratis champagne rijkelijk vloeit. Iedereen is blij! Iedereen is rijk! Iedereen is gelukkig!

Meer foto’s van de situatie op het bovendek vind je hier.

7 reacties op “Emirates start eerste lijndienst met A380 vanaf Schiphol”

Wij hebben toevallig afgelopen november de A380 van Emirates gevlogen op een vlucht van Dubai naar Bangkok.
We hadden Business Class geboekt en de bar/lounge gedeelte op hun website liegen er niet om. Wat een geweldige ervaring, ze shaken zelfs cocktails op aanvraag! Echt iets om mee te maken.
Emirates schijnt overigens één van de zeer weinige maatschappijen te zijn met zo’n luxe uitvoering van de A380 met bar/lounge. Lufthansa bijv. heeft de upperdeck volgezet met stoelen.

Wordt fantastisch, ik werk nu 9 jaar voor Emirates, zal op de eerste vlucht Dubai-Amsterdam de eer hebben het team aan te sturen aan boord, dus we gaan er een feestje van maken!

@Robert 6 november as gaan wij als ‘klant’ de A380 meemaken.
Das n echt extraatje voor onze vakantie, maar snap dat dit qua werk helemaal n feest is!
Benijd je wel n beetje. Enjoy!

Zo,dus als ik het goed begrijp was Schiphol wéér haantje de voorste als het om grootdoenerij gaat,Á¡lles was al weer in gereedheid gebracht om het grote vliegtuig als “eerste Europese luchthaven” te ontvangen.Ook hier gaat het spreekwoord “de eerste zullen de laatste zijn” weer op!

Typisch Nederlandse reactie. Steek niet boven het maaiveld uit of linkse kleinzielige proleten beginnen te zeuren! Juist dat slaat op die reactie:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.