Emirates start eerste lijndienst met A380 vanaf Schiphol

Vanaf augustus vliegt Emirates met de Airbus A380 van en naar Schiphol. Daarmee heeft ook  Schiphol eindelijk haar eerste lijndienst met de A380.

Schiphol heeft er lang op moeten wachten. Terwijl van de andere grote Europese luchthavens al meerdere lijndiensten met de Airbus A380 worden uitgevoerd, moest Schiphol het doen met een enkele testvlucht van de superjumbo.

En dat terwijl Schiphol als een van de eerste luchthavens ter wereld alles in gereedheid had gebracht voor de A380. De Polderbaan was aangelegd en ook lagen er twee dubbeldeks aanlegpieren te wachten op het grote vliegtuig dat maar niet kwam.

Maar gelukkig biedt Emirates uitkomst. Vanaf 1 augustus vliegt Emirates met de A380 tussen Schiphol en Dubai. De A380 vervangt de Boeing 777 die Emirates nu gebruikt op de route.  Vanaf Dubai vliegt Emirates verder naar Zuid-Oost Azië en Australië.

De Airbus A380 die Emirates inzet op de route Dubai – Schiphol heeft 427 stoelen in Economy Class, 76 in Business Class en 14 in First Class. De meesten van u vliegen Economy en blijven dus op het benedendek. Daarom hieronder een kiekje van hoe het er boven u aan toe gaat in de Business Lounges aan boord. Mooie vrouwen staan op u te wachten aan de bar waar de gratis champagne rijkelijk vloeit. Iedereen is blij! Iedereen is rijk! Iedereen is gelukkig!

Meer foto’s van de situatie op het bovendek vind je hier.