Een lesje on-line tickets boeken

ticket

Wat lezen we nou? RTLnieuws meldt dat het ANP een onderzoek heeft gedaan naar de goedkoopste ticketprijzen. En wat blijkt? Direct boeken bij de KLM is niet altijd het goedkoopst! Niet helemaal verrassend misschien maar niet leuk voor de KLM die net groots uitpakt met haar Werelddeals actie.

Om te testen of dit bericht een beetje klopt hebben we zelf maar even de proef op de som genomen. We willen een lang weekend naar New York en vragen prijzen op voor een retourticket. Heen op 16 oktober, terug de 20ste. En zie hier het resultaat:

KLM.nl: € 559,–  
Cheaptickets.nl: € 549,–
eBookers.nl: € 548,86
Vliegwinkel.nl: € 540,–
Lessno.com: € 422,– ($ 653,36, wisselkoers GWK)
Orbitz.com: € 420,– ($ 651,–,  wisselkoers GWK)

In alle bovengenoemde gevallen gaat het om vluchten van KLM of een code sharing partner zoals Air France of NWA.  Vliegwinkel, eBookers, en cheaptickets bieden ook nog een goedkopere vlucht aan voor € 517,– door een andere maatschappij. Hierbij dient vaak een lange overstap gemaakt te worden. Expedia.nl biedt United vluchten aan vanaf € 531,–

Betekent dit nu dat buitenlandse sites altijd  goedkoper  zijn? Niet per se. Het kan afhangen van data en de bereidheid om omwegen te maken. Maar een beetje rondkijken kan geen kwaad en kan makkelijk een goedkoper ticket opleveren.  Einde van de les.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.