€150 voor snack in India

 India goedkoop? Vergeet het maar! Afgelopen vrijdag moesten twee Nederlandse toeristen 10.000 Rupees betalen voor vier samosas, een  soort  Indiase loempia.

De twee Nederlanders waren in Sonepur om een lokale veemarkt te bezoeken. Op de markt zagen ze een stalletje met aantrekkelijk ogende snacks. De jonge verkoper vertelde de twee dat zijn snacks zeer speciaal waren en gemaakt van aardappels en speciale kruiden. Hij zei verder dat zijn snacks lustopwekkend zouden werken.

Maar lustopwekkend was niet de reactie van onze landgenoten toen zij de rekening van het Indiase bittergarnituur kregen voorgeschoteld. De verkoper vroeg maar liefst €150, meer dan een gemiddeld maandloon in India. De Nederlanders wilden dit niet betalen maar voelden zich toch genoodzaakt dit te doen na een fikse ruzie met de verkoper.

Maar eind goed al goed. De Nederlanders gingen naar de politie en samen met een agent keerden ze terug naar het eetstalletje. Daar werd de verkoper door de agent gesommeerd 9.900 rupee terug te geven zodat de prijs van de samosas uiteindelijk uitkwam op €1,50. En het levert natuurlijk wel een goed reisverhaal op.

Zelf iets bijzonders meegemaakt in India? Mail naar opreis.nl  of reageer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.