E-visum Turkije ook in het Nederlands beschikbaar

Nederlandstalige website voor het aanvragen van je verplichte visum voor Turkije…

Evisum_Turkije

Wie naar Turkije reist heeft een visum nodig. Sinds 2014 moet  je je aanvraag voor een visum voor Turkije online doen, het zogenaamde e-visum.

De website waar je je visum voor Turkije kunt aanvragen is nu ook in het Nederlands beschikbaar. Dat maakt het voor Nederlanders eenvoudiger om de aanvraag zelf te regelen. Je hebt echter wel een credit card nodig om af te rekenen.

Je kunt je aanvraag ook doen via opreis.nl. Dat is eenvoudig en je hebt je visum binnen 24 uur in huis. Je kunt afrekenen via iDEAL.

[themify_button style=”flat outline” color=”#fff” link=”https://www.opreis.nl/visum-turkije-aanvragen/” text=”#4099ff” ]Visum Turkije aanvragen[/themify_button]

Om een e-visum voor Turkije te kunnen aanvragen moet je beschikken over een paspoort of ID kaart die nog tenminste 6 maanden geldig is, gerekend vanaf het moment dat je in Turkije aankomt.

Het advies is om je visum tenminste 48 uur voor vertrek aan te vragen. Je ontvangt het e-visum per email. De visum gegevens staan geregistreerd in de systemen van de Turkse douane maar voor de zekerheid wordt geadviseerd om je e-visum ook zelf mee te nemen. Je kunt een print van het visum meenemen of de email met visum op je tablet of telefoon beschikbaar hebben.

Het online aanvragen van je visum kost $20. Betalen voor het e-visum voor Turkije kan met een  credit card.

Het e-visum is 180 dagen geldig en in die periode mag je meerdere keren in- en uitreizen. Je kunt je visum dus gebruiken voor meerdere bezoeken aan Turkije binnen die periode van 180 dagen. De maximale duur van je verblijf mag dan niet langer zijn dan 90 dagen. Voor Nederlanders die in de zomer één of twee weken op vakantie gaan naar de Turkse kust, betekent dat dus dat ze ieder jaar een nieuw visum moeten aanvragen.

Hoewel het verplicht is om het visum vooraf online aan te vragen, is het op sommige vliegvelden of grensovergangen nog steeds mogelijk. Dit is echter wel duurder en je moet rekening houden met lange wachtrijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.