Duitsland tol: betalen voor de Duitse snelwegen

Duitsland Tol

Binnen nu en korte tijd zullen de Nederlandse automobilisten tol moeten gaan betalen op de Duitse snelwegen. Het Duitse tolplan ligt al enige tijd op tafel, maar nu zou een akkoord met de Europese Unie vrijwel akkoord zijn. Bij een akkoord zijn de Duitsers vrij op tol te rekenen op de eigen wegen. Hieronder hebben wij beschreven hoe dat in zijn werk zal gaan.

Op welke wegen in Duitsland zal tol worden geheven?

De tol zal enkel op de Duitse snelwegen worden geheven. Dit om te voorkomen dat personen die nabij de grens wonen en leven tol moeten gaan betalen, wanneer zij hun boodschappen over de grens willen gaan doen. Wanneer de auto niet over de snelweg zal rijden, hoeft er geen euro betaald te worden. Het is in het uiterste geval zelfs mogelijk om af te reizen naar Berlijn, zonder dat de A-wegen gebruikt hoeven te worden. Het is alleen de vraag of dit de tijd en moeite wel waard is.

Wat gaat de Duitse Tol ons kosten?

Hoeveel er betaald moet worden is verschillend, dat zal afhangen van het soort auto. De zogenaamde ‘schone’ auto zal minder tol kosten dan een auto dat veel vervuilende stoffen afstoot. Op de Duitse snelwegen zullen er drie prijzen worden gehanteerd.

Het is mogelijk om een vignet aan te schaffen voor een periode van tien dagen. Het goedkoopste 10-dagen vignet is verkrijgbaar vanaf vijf euro, maar de duurste kost vijftien euro. De vignet voor twee maanden zal verkrijgbaar zijn vanaf zestien euro tot maximaal dertig euro. Reis jij meerdere malen per jaar naar Duitsland? Dan is het verstandig om een jaarkaart aan te schaffen voor 130 euro. Deze prijzen komen uit het oorspronkelijke plan, maar hoogstwaarschijnlijk zal de vignet prijs voor buitenlanders goedkoper uitvallen. Hierover zal later meer informatie beschikbaar komen.

Tol voor de Duitsers zelf

In de huidige plannen staat dat de Duitsers zelf ook tol moeten gaan betalen voor het gebruik van de snelwegen. Allereerst leek het erop dat dit voor de Duitse inwoners zou worden gecompenseerd met verlaging van de wegenbelasting. Dit plan is echter van tafel gegooid, aangezien de Europese Unie dit plan niet goedkeurde.

2 reacties op “Duitsland tol: betalen voor de Duitse snelwegen”

Belachelijk, één Europa ,vrij reizen ????
Of alle landen één tarief, of géén tol.
Maak één Europees soort wegenbelasting, die gelijk is per land en verwerk daarin de tol!

En wat als je als werknemer per dag 70 km. op de duitse autobahn moet rijden.
Wie betaalt mij dat terug????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.