Duitse kerstmarkten net over de grens

krstmunster
In Duitsland wordt kerst groots gevierd en vind je in december overal kerstmarkten. De kerstmarkten staan zelfs bekend als de leukste kerstmarkten om naartoe te gaan. Om niet te ver te hoeven reizen hebben wij de drie leukste steden in de buurt van de grens gevonden waarin gezellige kerstmarkten bezocht kunnen worden. Dus met goede winterbanden onder uw auto, kunt u gerust een dagje eropuit. Kies de stad die het beste bij u past en geniet van warme kerstsferen op een Duitse kerstmarkt.

Kerstmarkt Münster

Vanaf 24 november tot en met 23 december 2014 wordt Münster omgetoverd tot een waar paradijs met maar liefst vijf kerstmarkten. U kunt ze vinden aan voet van de Lamberti-kerk, bij het Kiepenkerl-monument, op de Aegidii-markt, in het binnenhof van het stadshuis van Münster en bij de Áœberwasserkirche.

Op iedere locatie staat een schitterende kerstmarkt die veel te bieden heeft. Denk aan de oude pakhuizen, de goud glanzende Prinzipalmarkt en de vele sfeervolle musea’s en kerken die tijdens deze dagen sfeervol verlicht zijn. Met maar liefst 300 kraampjes in deze stad, zal er altijd wel wat leuks voor u tussen zitten. Proef tijdens uw komst de kerstspecialiteiten die het Duitse Münster te bieden heeft en beleef deze stad ook in de avond.

Tijdens de moonlight shopping vanaf vrijdag 12 december kunt u tot 22.00 uur alle winkels van de binnenstad bekijken en leuke aankopen doen. Geniet daarnaast van de duizenden lichtjes die de stad zullen omtoveren in een sprookjesachtige sfeer. Met de auto is het maar een uur rijden vanuit Enschede en in de stad zelf zijn er velen parkeergelegenheden. U kunt ook met de trein naar Münster komen. Vanuit Enschede bent u in een uur en een kwartier in het schitterende Münster. Het is dus zeker de moeite waard om naar dit grootse evenement af te reizen.

Kerstmarkt Osnabrück

Vanaf 26 november tot en met 22 december kunt u genieten van de feestelijke coulisse rond het Domplein en marktplein van de Johanneskirche in Osnabrück. Met de enige echte Duitse glühwein en de geur van geroosterde amandelen wordt u verwelkomt in deze stad.
Onder het genot van een glaasje glühwein en de overheerlijke gerechten kunt u genieten van alle lichtjes en sfeervolle versieringen. Daarnaast zijn er vele leuke kraampjes waar u leuke decembercadeautjes kunt vinden.

Naast de kerstmarkt heeft Osnabrück nog veel meer te bieden tijdens deze dagen. Want naast de kerstmarkt zijn alle winkels tot 20.00 uur geopend. Uw bagage kunt u kwijt in een van de twee pakketbussen die tussen de 10 en 20 uur gratis gebruikt kunnen worden.

Vanuit Enschede bent u on ongeveer een uur in Osnabrück. Dit kan zowel met de trein als met uw eigen auto. In de stad zelf zijn er vele overdekte parkeergelegenheden waar u de auto veilig kunt parkeren. Wanneer u met de trein naar Osnabrück afreist, stapt u in het centrum uit. Hier belandt u meteen in de gezellige sfeer van deze Duitse stad.

Kerstmarkt Nordhorn

Net over de grens van Nederland ligt het gezellige Nordhorn. Van 26 november tot en met 30 december kunt u hier genieten van een sfeervolle kerstmarkt. Ontspan uzelf en geniet van de wandeling door het centrum van Nordhorn.

Met duizenden lichtjes, een gevarieerd programma en de gezellig ingerichte kraampjes is hier genoeg te beleven. U beleefd altijd iets nieuws op de kerstmarkt in Nordhorn. Aangezien de houten kraampjes regelmatig van aanbieder wisselen, zal het aanbod altijd variëren.
Vanuit Enschede bent u met de auto in een dik half uur in Nordhorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.