Dubai scherpt regels voor toeristen aan

Dubai gaat de strenger toezien op “ongewenst gedrag” van toeristen en expats.

Volgens een lokale krant worden de fatsoensregels conservatiever en zullen ze strenger worden nageleefd. In Dubai was al enige tijd druk uit de behoudende hoek om minder tolerant te zijn aangaande Westerse uitbundigheid. Vorig jaar werd een Brits stel gearresteerd na een vrijpartij op het strand. Ze werden veroordeeld tot drie maanden gevangenis.

Onder de nieuwe richtlijnen is het straks verboden voor stelletjes om in het openbaar te kussen, te omhelzen of zelfs elkaars hand vast te houden. Publieke  affectie  tussen de seksen wordt overigens in de meeste Islamitische landen niet op prijs gesteld maar Dubai was tot nu toe altijd redelijk tolerant.

Verder is het afgelopen met harde muziek en dansen in het openbaar. Dus geen late night feestjes meer op openbare stranden.

Minirokjes en korte broeken moeten ook uitblijven in het openbaar, dus op straat maar ook in winkelcentra. Op openbare stranden zijn bikini’s voortaan taboe en openlijk alcohol nuttigen is er ook niet meer bij.

Het komt er op neer dat alle dingen die Westerlingen graag doen op vakantie, namelijk vrijwel in je blote reet op het strand gaan liggen aanbranden om ’s avonds met een rooie kop te gaan zuipen en feesten, voortaan alleen nog kunnen achter de hekken van besloten stranden van de grote resorts en hotels in Dubai.

Dubai had in het Midden Oosten altijd een reputatie van grote tolerantie ten aanzien van zaken waar in andere Islamitische landen met gefronste wenkbrauwen naar werd gekeken. Maar ook Dubai is hard getroffen door de internationale crisis. Veel bouwprojecten zijn uitgesteld en het Emiraat zucht onder een enorme schuldenlast. En omdat Dubai daar zelf niet uitkomt hebben ze aangeklopt bij grote broer Abu Dhabi.

Abu Dhabi is het belangrijkste Emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten en heeft de grootste oliereserves. Met het oliegeld hebben ze Dubai financieel ondersteund maar daar willen ze wel invloed in Dubai voor terug. En aangezien de leiders van Abu Dhabi veel conservatiever zijn dan die van Dubai, zien we nu de eerste gevolgen van die invloed op de regels in Dubai.

Dubai heeft dit jaar te kampen met sterk teruglopende aantallen toeristen. Er is net een grote campagne gestart onder de naam “Keep Discovering Dubai” om het toerisme te stimuleren. Het is de vraag of de nieuwe regels goed zullen vallen bij de Westerse (met name Britse) toerist.

6 reacties op “Dubai scherpt regels voor toeristen aan”

Hallo,

Weet iemand of je in Dubai zelf alcohol kan kopen??

Ik kan me haast niet voorstellen dat d 2,5 miljoen dubianen, thuis geen alcohol drinken… dat moet toch ergens te koop zijn!

Wie heeft adresjes voor mij?

gr. Peter

Als Dubai zich nou wat meer op het toerisme zou focussen hadden ze wellicht niet bij papa Abu Dhabi aan hoeven te kloppen.. Het is maar een suggestie. Op deze manier blijven ze afhankelijk. Salaam! Sam

Peter oppassen, als je opgepakt wordt, gooien ze je zonder pardon in de gevangenis. Warm, eng en Westerling onvriendelijk. Lang leve de lol, Nama

Helaas geen alcohol vrij te koop.

Alleen in dure hotels in de bar kan je voor veel geld biertje kopen of wat anders.

Wij hebben vanuit nederland 2 flessen in koffer meegenomen, en daar op het vliegveld nog een 4 flessen gekocht.
2x wijn 2x sterke drank, en dat ging prima. Net genoeg voor 7 dagen Dubai…hahahaha vakantie zonder drankje is bijna niet te doen.

Ik woon hier al 10 jaar en het is hier erg relaxed. Hier kun je bij aankomst op het vliegveld gewoon drank kopen in de Duty Free winkel. Drank wordt hier alleen in hotels geschonken. Er zijn geselecteerde winkels waar je drank kunt kopen.

Het enige waar je hier aan moet houden is respect voor anderen. Je kan hier geen mensen lastig vallen zoals meesten doen op een feest vakantie in Spanje of een weekendje stappen. Je kan gewoon als stel affectie tonen maar niet respectloos. Schelden, vloeken en ruzie zoeken wordt hier niet geaccepteerd en als je wordt lastig gevallen kun je gewoon de politie bellen en die komen netjes langs om het recht te zetten. Middel vinger opsteken naar iemand betekent hier een echt probleem met de politie, ik heb hier totaal geen probleem mee want ik denk dat het in NL ook wel een beetje minder kan en vriendelijker tijdens een weekendje stappen.

Dit is een geweldig land waar discriminatie niet wordt getolereerd en nog de “ouderwetse” normen en waarden worden gerespecteerd en indien nodig gecorrigeerd. Als Nederlander heb ik me nooit minder gevoeld door de cultuur hier.

Zeker het bezoeken waard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.