Dreamliners gaan weer vliegen

Boeing 787 Dreamliner
Alle Boeing 787 Dreamliner vliegtuigen gaan weer vliegen. Dat hebben de luchtvaartmaatschappijen die de toestellen gebruiken bekend gemaakt.

Daarmee komt een eind aan een paar maanden van tests en aanpassingen aan de accu’s van de toestellen. Eind vorig jaar waren er een paar incidenten met de Dreamliners.

Na onderzoek bleek het probleem te liggen bij de moderne accu’s die in de Boeing 787 zijn gemonteerd. Deze accu’s konden te heet worden waardoor er zelfs een kleine brand aan boord van één van de toestellen uitbrak.

Na deze incidenten werden de Dreamliners vanaf januari uit voorzorg aan de grond gehouden. Boeing heeft nu de accu’s vervangen door een ouder type dat al jaren wordt gebruikt. Na veel tests de afgelopen maanden moeten alle Dreamliners weer veilig de lucht in kunnen.

Maatschappijen die nu met de Boeing 787 Dreamliner vliegen zijn onder meer Qatar Airways, Air Nippon en Japan Airlines.

De Dreamliner is het paradepaardje van Boeing maar het toestel ondervindt veel tegenslag. Na eerdere problemen met het leveren van onderdelen heeft het probleem met de accu’s gezorgd voor een enorme schade voor Boeing.