Dit vindt u leuk

Elk jaar kijken we er weer reikhalzend naar uit: de top 10 van populairste Nederlandse dagattracties.

Met andere woorden, dit vindt u leuk om te doen. Met op nummer 1, net als de voorgaande jaren, De Efteling met 4 miljoen bezoekers in 2009…

Elk jaar kijken we er weer reikhalzend naar uit: de top 10 van populairste Nederlandse dagattracties.

Met andere woorden, dit vindt u leuk om te doen. Met op nummer 1, net als de voorgaande jaren, De Efteling met 4 miljoen bezoekers in 2009. Ja, 4 miljoen ja. Dat waren er 700.000 meer dan het jaar ervoor en daarmee is in het sprookje van Kaatsheuvel nog geen plaats voor de financiƫle crisis.

Op nummerrrrr 2 staan ook al jaren, en 2009 is daarop geen uitzondering, de rondvaartboten in Amsterdam. Daar stapten vorig jaar 2,8 miljoen mensen aan boord en toegegeven, dat was u waarschijnlijk niet maar uw oom uit Amerika of Japan.

In 2008 nog op 7 en afgelopen jaar op nummer 3 staat Slagharen met bijna 1,6 miljoen bezoekers, 120.000 meer dan het voorgaande jaar.

Dierentuinen vindt u ook leuk: op 4 staat Diergaarde Blijdorp en op 5 Burgers’ Zoo. Op 6 staat de populairste culturele dagattractie: het Van Gogh Museum met bijna 1,5 miljoen bezoekers en op 7 vinden wij Duinrell.

Dan weer terug naar de dieren met op nummer 8 Artis en op 9 Dierenpark Emmen. Nummer 10 in de lijst is het Anne Frank Huis en dat heeft ook voornamelijk buitenlandse bezoekers.

Nu weet u dus wat u leuk vindt: zwieren en dieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.