Dikke Amerikanen betalen voor 2de vliegtuigstoel

vliegtuigstoelen

Luchtvaartmaatschappij United laat zeer dikke passagiers in Amerika een tweede ticket kopen als ze zo dik zijn dat ze de buurman hinderen.

De actie volgt nadat United naar eigen zeggen vorig jaar meer dan 700 klachten kreeg van passagiers die naast een reiziger hadden gezeten met overgewicht en die daar tijdens de vlucht last van hadden gehad.

De maatregel geldt als er in het vliegtuig geen twee vrije plekken naast elkaar beschikbaar zijn. Dan wordt de dikke reiziger vriendelijk verzocht om weer uit te stappen en twee tickets te kopen voor de volgende vlucht. Om de menselijkheid van United aan te tonen, worden voor het omboeken van de tickets geen kosten in rekening gebracht!

Bij een andere luchtvaartmaatschappij in de VS doen ze het iets handiger. Daar worden dikke mensen van te voren verzocht om twee tickets te kopen. Als er voldoende plek in het vliegtuig is zodat er twee vrije stoelen naast elkaar zijn waarop de dikke passagier kan zitten, krijgt hij of zij het aankoopbedrag van  één van de tickets terug.

Heb je als dikke passagier echter maar  één ticket gekocht, dan wordt je voor de vlucht onderworpen aan de “armsteun test”. Dat betekent dat je als eerste het vliegtuig in mag alwaar je plaatsneemt op je Economy stoel. Als je zit en de armsteun tussen de stoelen naar beneden kunt doen en ook de veiligheidsriem (met verlengstuk) om je middel krijgt, dan ben je geslaagd voor de test en mag je mee op  één ticket. Anders kan je weer naar buiten om een tweede aan te schaffen.

Zie ook:
Dikke Canadezen krijgen 2 stoelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.