Crumpled City Maps, kaarten die je in je zak propt

Niet vouwen maar proppen…

Crumpled City Maps zijn kaarten die je niet netjes hoeft op te vouwen maar die je zo oppropt en in je zak steekt.

De Crumpled City Maps zijn niet gemaakt van papier maar van Tyvek, een lichte stof die je kunt opvouwen en die toch heel sterk is. De stadsplattegronden zijn bestand tegen regen en volgens de fabrikant scheuren ze niet.

Er zit een klein zakje bij waar je de kaart in kunt opbergen maar je kunt hem natuurlijk ook zo in je jas of tas stoppen. En omdat de kaarten niet opgevouwen worden gaan ze ook niet scheuren op de vouwen.

Ik kreeg een Crumpled City Map van Amsterdam van cadeau.nl om eens te testen. Wat meteen opvalt is dat alles er prachtig en gelikt uitziet. Prachtig designdoosje waar de kaart in zit. Beetje Apple-achtig. De plattegrond zelf heeft een goed formaat, niet te groot. Je kunt hem bovendien opvouwen zoals je wilt dus dat is handig in het gebruik.

Op de kaart van Amsterdam staan de metrostations ingetekend maar er is geen informatie over trams. Alleen metro informatie zal in wereldsteden als Parijs en London nuttiger zijn dan in Amsterdam waar nauwelijks een metrostelsel is. De stations van de nog in aanbouw zijnde Noord-Zuidlijn staan er overigens al wel op.

Naast het stratenplan geeft de kaart informatie over interessante bestemmingen. Er is een lijst met bekende attracties en er zijn wat suggesties met een korte omschrijving.

De straatnamen zijn afgedrukt op de straten op de kaart maar wat ik mis is een straatnaamregister. Niet zo erg als je alleen in het centrum rondloopt maar onhandig als je een bepaalde straat wilt opzoeken die je niet snel kunt vinden. Ook ben ik inmiddels zo gewend aan Google Maps op de iPhone dat ik steeds vergeefs zoek naar het blauwe bolletje op de kaart dat mijn eigen positie aangeeft. Maar ja, dat is iets wat geldt voor alle niet-digitale stadskaarten.

Crumpled City Maps zijn al met al handige en overzichtelijke kaarten en je komt er bovendien als toerist goed mee voor de dag. Verbaasde blikken alom als je de kaart ineens tot een prop maakt en zo in je jaszak steekt. Het is een mooie gadget die nog goed bruikbaar is ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.