Cruiseschip vastgelopen bij Antarctica

 Voor de westkust van Antarctica is gisteren het cruiseschip Ushuaia aan de grond  vastgelopen.

Het schip was onderweg met 89 passagiers en 33 bemanningsleden voor een cruise naar Antarctica toen het vastliep in Wilhelmina Bay.

Het schip lekt olie en maakt water maar volgens de kapitein is er geen gevaar dat het schip zal zinken. Een schip in  de buurt helpt met het van boord halen van de paasagiers.

Ook is een Chileens marineschip onderweg om hulp te verlenen. De situatie van het cruiseschip is volgens de kapitein stabiel en geen van de opvarenden van de Ushuaia zou gewond zijn geraakt.  

De afgelopen jaren is het toerisme naar  Antarctica  enorm toegenomen. Maar de schepen waarmee de excursies vanuit  ArgentiniĆ«  en Chili worden uitgevoerd zijn volgens sommigen niet allemaal even geschikt voor varen in de met ijs bezaaide zuidelijke  zeeĆ«n.  

Vorig jaar vonden er ook twee ongelukken plaats met cruisseschepen voor de kust van Antarctica. In december raakte het Noorse schip MS Fram een ijsberg na een motorstoring en in november vorig jaar zonk de MS Explorer nadat het tegen een ijsberg was gevaren en was lekgeslagen. Alle 300  opvarenden  konden toen worden gered.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.