Cruiseschepen gaan Golf van Aden mijden

 Cruisemaatschappijen overwegen om cruises te annuleren of te veranderen nadat dit weekend een aanval van piraten op een cruiseschip plaatsvond.

Afgelopen zondag werd het cruiseschip Nautica voor de kust van  SomaliĆ«  aangevallen door twee speedboten met piraten.  

Het cruiseschip wist aan de piraten te ontkomen door er in volle vaart vandoor te gaan.

De Nautica was bezig aan een cruise van Rome naar Singapore met aan boord bijna 700 passagiers. In de Golf van Aden werd het schip achtervolgd door twee kleine  speedboten  met piraten. De piraten hebben  acht schoten op het cruiseschip gelost maar niemand aan boord raakte gewond.  

Naar aanleiding van het incident bekijken diverse cruiseliners of de geplande cruises voor de komende maanden langs de oostkust van Afrika wel door kunnen gaan. Er wordt gekeken of de routes kunnen worden aangepast of dat cruises helemaal moeten worden  geannuleerd.

De kersttijd is traditioneel een drukke periode voor cruisemaatschappijen.  

Ook de overkoepelende International Maritime Organization roept  bedrijven  op om de piraten uit de weg te blijven en geen cruiseschepen door de Golf van Aden te sturen.  

De aanvallen van piraten richtten zich tot nu toe zelden op passagiersschepen. De laatste poging was in 2005. De piraten zijn op dit moment zeer actief en kaapten onlangs zelfs een supertanker beladen met olie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.