Consumentenbond test veilingsites

De consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar 5 verschillende Nederlandse vakantie velling websites.

Doel van het onderzoek was om te kijken of bieden op een vakantie via zo’n site voordeliger is dan de reis direct zelf te kopen….

De consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar 5 verschillende Nederlandse vakantie velling websites.

Doel van het onderzoek was om te kijken of bieden op een vakantie via zo’n site voordeliger is dan de reis direct zelf te kopen. De Consumentenbond deed een steekproef bij bij 5 veilingsites: D-reizen.nl, Vakantieveilingen.nl, Veilingreus.nl, Hotelkamerveiling.nl en Uitstapjesveiling.nl. De bond deed dit door het hoogste bod op de veilingsite te vergelijken met de prijs uit de brochure.

Uit het onderzoek blijkt dat flinke kortingen mogelijk zijn. Over een groep van 10 arrangementen die werd bekeken, werd gemiddeld 60% korting geboekt. Dat klinkt aantrekkelijk maar het woord ‘gemiddeld’ zegt niet zoveel en er waren dan ook grote onderlinge verschillen.

Zo werden kortingen behaald tussen de 15% en 70% maar werd soms ook meer betaald dan de catalogusprijs. Even nagaan van te voren dus wat de aangeboden reis mag kosten voordat je biedt. Ook moet je rekening houden met bijkomende veilingkosten. Deze verschillen per site en kunnen soms aardig aantikken.

Conclusie: op sites met vakantieveilingen kun je voordelig uit zijn maar controleer wel vooraf de echte waarde van het aanbod en de bijkomende veilingkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.