City break St. Petersburg

Ontdek de magie van St. Petersburg

‘Het Venetië van het Noorden’, zo wordt het mooie Sint Petersburg met haar grachten wel genoemd. [themify_button style="yellow" link="/reizen/stedentrip-st-petersburg/" text="#151515" ]Meer informatie[/themify_button]

Citybreak St. Petersburg

‘Het Venetië van het Noorden’, zo wordt het mooie Sint Petersburg met haar grachten wel genoemd.

Meer informatie

Bezoek één van de mooiste steden ter wereld op maar 3 uur vliegen van Amsterdam. Als Tsaar Peter de Grote rond 1700 besluit tot de stichting van Sint-Petersburg neemt hij het straten- en kanalenpatroon van Amsterdam over. Wist u dat Sint-Petersburg bestaat uit verschillende eilanden die met meer dan 500 bruggen met elkaar verbonden zijn? Vanwege de vele waterwegen wordt deze stad ook wel het Venetië van het Noorden genoemd.
De schitterende paleizen, bruggen, grote pleinen en niet te vergeten de kleine binnenplaatsen maken van St. Petersburg een openluchtmuseum. Bezoek de Petrus en Pauluskathedraal met het graf van de Romanovs, de Izaäkkathedraal, zonder twijfel de mooiste kerk van St. Petersburg en natuurlijk het Winterpaleis met daarin de  Hermitage met haar vele kunstschatten.

Peterhof
PeterhofStPetersburg
StPetersburgKathedraal

Meer informatie