ChÁ¢teau De Raay

Hotel ChÁ¢teau De Raay in Baarlo, Noord-Limburg is gelegen in het groen op een landgoed van 13ha.

Voordat het gebouw in gebruik werd genomen als hotel was het een nonnenklooster…

Hotel ChÁ¢teau De Raay in Baarlo, Noord-Limburg is gelegen in het groen op een landgoed van 13ha. Het hotel is gevestigd in een landhuis in chalet stijl.

ChÁ¢teau De Raay  werd in 2005 in gebruik genomen als hotel na een ingrijpende verbouwing. Bij de verbouwing werd het landhuis grondig gerenoveerd en werd er naast het landhuis een nieuwe vleugel gebouwd. Tussen de gebouwen kwam een grote zomertuin die dienst doet als receptie en restaurant.

Voordat het in gebruik werd genomen als hotel, was ChÁ¢teau De Raay eeuwenlang een landgoed voor Limburgse adel. De laatste bewoners waren nonnen die er tot 1999 een klooster hadden.

Kunst is een belangrijk thema in het hotel. In alle kamers hangen kunstwerken en in de grote ontvangstruimte hangen schilderijen van Anton Heyboer. Schilderijen van kippen uiteraard. Op het moment dat ik in het hotel ben wordt er ’s avonds een benefiet gehouden voor het Medical Knowledge Institute. Er zijn drie vrouwen van Anton Heyboer van de partij die de veiling van een paar van zijn schilderijen begeleiden.

De kamers in het hotel zijn verdeeld over de nieuwe vleugel en het oude landhuis. Ik heb een kamer in de nieuwe vleugel. De kamer is zeer ruim met alle gemakken die je van een viersterren hotel mag verwachten: king-size bed, tv, minibar, kluisje, etc. De badkamer is enorm en als je binnenkomt gaat het licht vanzelf aan. Leuk detail. Wat van mij niet zo hoeft is de houten eend die je buiten je kamer kunt zetten als alternatief “Do not disturb” bordje.

De kamers in het landhuis zijn allemaal op een eigen manier ingericht. Ze zijn over het algemeen iets kleiner maar nog steeds behoorlijk ruim. Allemaal hebben ze een andere vorm en inrichting. Voor de dapperen onder u is er ook een zuurstokkamer die helemaal knalroze is geverfd.

ChÁ¢teau De Raay is omringd door groen. Er is een groot terras van waaruit je de grote tuin in kunt lopen. Er zijn wat zitjes bij het water en het leukste van de tuin vond ik de eigen kas en kruidentuin. Hier verbouwt de keuken haar eigen kruiden en een deel van de groente die wordt gebruikt. Die keuken is trouwens prachtig en ligt aan een oude kloostergang van waaruit je de keukenbrigade aan het werk kunt zien.

Hotel ChÁ¢teau De Raay is onderdeel van de Sandton hotelgroep die zo’n 20 charme-hotels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk in beheer heeft.

Ik bezocht ChÁ¢teau De Raay als gast van SPNL en Sandton hotels. Meer informatie over Noord-Limburg op liefdevoorlimburg.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.