ChÁ¢teau de Montaubois in drie foto’s

ChÁ¢teau de Montaubois, Signy l’Abbaye, Franse Ardennen, Frankrijk
Het ChÁ¢teau de Montaubois, Bed en Breakfast op een historische plek

ChÁ¢teau de Montaubois, Signy l’Abbaye, Franse Ardennen, Frankrijk
Het ChÁ¢teau de Montaubois, Chambre d’HÁ´te op een historische plek

Een van de vijf kamers: Chambre Pompadour

De eigenaars, Elizabeth en Jean-FranÁ§ois Monteil voor de ingang van het kasteel

Over ChÁ¢teau de Montaubois
ChÁ¢teau de Montaubois is een Chambre d’HÁ´te (Bed en Breakfast) in een kasteel uit 1793. In het nabijgelegen koetshuis zijn ook twee gÁ®tes te huur. Het kasteel is door de huidige eigenaars Elizabeth en Jean-FranÁ§ois Monteil de afgelopen twaalf jaar helemaal gerestaureerd en in de glorie van de hoogtijdagen teruggebracht. En dat moet letterlijk worden genomen. Het kasteel is tot de nok gevuld met schilderijen, muurschilderingen, spiegels, meubels en heel veel tierelantijnen. Heel bijzonder en zeer apart. Er zijn vijf kamers die allemaal een eigen thema hebben en allemaal rijkelijk zijn gedecoreerd in Roccoco stijl. En allemaal hebben ze een moderne en ruime badkamer.
De geschiedenis van het ChÁ¢teau de Montaubois gaat terug tot 1793 toen het is gebouwd met materiaal van een abdij die in de buurt werd afgebroken. De tegels in de gang van het kasteel zijn een mooi overblijfsel uit de abdij en moeten honderden jaren oud zijn. Aan het eind van de oorlog was het kasteel een Amerikaans legerhospitaal en is het bezocht door generaal Patton. In de jaren ’60 raakte het kasteel in verval maar nu is het weer volop in gebruik. Gasten kunnen er voor kiezen om ook in het kasteel te dineren. Dan schuiven ook de eigenaars aan en vertellen van alles en nog wat over de streek en de geschiedenis van het kasteel en de ingrijpende renovatie. Ook krijg je te horen welke plannen Jean-FranÁ§ois nog allemaal heeft. Er moet nog een enorme wintertuin aan het kasteel komen en ook de tuin wordt nog onder handen genomen.
De Chambre d’HÁ´te is geopend van mei tot en met oktober. Een kamer inclusief ontbijt kost tussen €90 en €145.
De gÁ®tes zijn het gehele jaar te reserveren en bieden plaats aan maximaal 12 personen. Prijzen vanaf €330 voor een weekend tot €520 voor een week.

Met dank aan het Frans verkeersbureau. Meer informatie op www.tourisme-champagne-ardenne.com en www.chateaudemontaubois.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.