Buitenlandse boetes voortaan thuis gestuurd

Oppassen voortaan met te hard rijden in het buitenland.

Kon je tot nu toe in een hoop landen worden geflitst zonder dat je daar ooit wat van hoorde, binnenkort gaan de landen van de EU beter samenwerken om de overtredingen te bestraffen…

Oppassen voortaan met te hard rijden in het buitenland. Kon je tot nu toe in een hoop landen worden geflitst zonder dat je daar ooit wat van hoorde, binnenkort gaan de landen van de EU beter samenwerken om de overtredingen te bestraffen.

De EU landen hebben afgesproken om snelheidsovertredingen door buitenlanders voortaan beter af te handelen door elkaar toegang te geven in de kentekenregisters.

De nieuwe EU-regels gelden voor te snel rijden, verkeerslichten negeren of geen gordel dragen maar niet voor parkeerboetes. Ook moet de boete hoger zijn dan €70.

Onbestraft te hard rijden kon ook al niet overal. Overtredingen in België, Duitsland en Frankrijk kwamen vaak al in de bus in Nederland. Uit eigen ervaring weet ik ook dat Zwitserland je weet te vinden als je daar op de snelweg wordt geflitst: 10 maanden na de overtreding kreeg ik de bon thuis.

Oppassen dus als je de komende maanden naar de wintersport rijdt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.