Brievenbus in Duitsland (3)

Duitse brievenbus in idyllische omgeving…

Duitse brievenbus in Bayerischzell, Duitsland

Brievenbus_DE

Dit model kennen we in principe maar er vallen ons hier een paar zaken op die opname op deze plek in onze ogen rechtvaardigen.

De brievenbus is het standaardtype Duitse bus met één opening voor de brieven aan de zijkant en een grote deur waardoor de postbeambte de post gemakkelijk kan ophalen. Voor op de bus een duidelijk overzicht met informatie over lichtingen. Hier in Duitsland is op de brievenbus alleen  plaats voor zakelijke mededelingen en niet voor uitingen van het postbedrijf om één of andere feestzegel aan te prijzen.  Dat bevalt ons wel.

Verder valt natuurlijk deze idyllische locatie op, op het centrale plein bij de kerk. Een geruststellend tijdloos tafereel.

Wat helaas ook opvalt is de staat van onderhoud van de brievenbus. De bus roest! Dit verwacht je hier niet aan te treffen. De aanblik van roestend ijzer is immers een krachtige verbeelding van de vergankelijkheid der dingen.  Is de roest op deze bus een teken van het verval der Duitse Posterijen? Wij weten het niet maar hopen vurig dat het hier slechts om een uitzondering gaat, een ongelukkig incident dat snel zal worden rechtgezet.

Één reactie op “Brievenbus in Duitsland (3)”

Leuke foto, en leuk ook dat je even stilstaat bij zo’n idyllisch plaatje. De roest symboliseert wellicht het vergane van het fysieke verzenden van post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.