Boze steward slaat door en springt uit vliegtuig

In New York heeft een steward na de landing een passagier uitgescholden via de intercom om vervolgens via de nooduitgang het vliegtuig te verlaten…

In New York heeft een steward na de landing een passagier uitgescholden via de intercom om vervolgens via de nooduitgang het vliegtuig te verlaten.

Steven Slater was 20 jaar steward en blijkbaar was hij het zat. Op zijn laatste vlucht van Pittsburg naar New York kon hij er niet meer tegen en sloeg hij door.

De laatste druppel voor Slater was een passagier die te vroeg opstond. Nadat het vliegtuig van de maatschappij JetBlue was geland in New York, kwam Slater met het standaard verzoek aan de passagiers om te blijven zitten tot  het vliegtuig stilstond en de lampjes boven uw hoofd zijn uitgegaan.

Een van de passagiers had hier geen boodschap aan en stond op en wilde alvast zijn tas pakken. Om kort te gaan: Slater vroeg de passagier weer te gaan zitten, de passagier zei dat niet te willen, de tas viel in het gezicht van Slater, die eiste excuses maar de passagier kwam niet verder dan “Fuck You”.

En toen was het genoeg. Jarenlang had Slater het gezeik en gedoe met passagiers over zich heen moeten laten gaan maar nu had hij het gehad. Hij liep naar de intercom en begon de passagier uit te schelden. Hij voegde er aan toe dat hij er klaar mee was en dat hij ontslag nam.

En blijkbaar had hij haast om het vliegtuig te verlaten want hij opende een deur aan de voorkant, activeerde de noodglijbaan en sprong uit het toestel. Hij had nog wel de tegenwoordigheid van geest om eerst zijn eigen bagage van de glijbaan te gooien. Ook had hij er blijkbaar dorst van gekregen want hij voordat hij uit het vliegtuig sprong, pakte hij eerst nog een blikje bier van een trolley mee.

Passagiers van het vliegtuig kwamen de steward later tegen in de terminal en vonden dat hij een opgeluchte indruk maakte. Steven Slater is later gearresteerd en ook weer op borgtocht vrijgelaten. Als hij wordt aangeklaagd en veroordeeld hangt hem maximaal 7 jaar gevangenis boven het hoofd.

Op deze beelden van een beveiligingscamera is te zien hoe Slater het vliegtuig via de noodglijbaan verlaat.

Één reactie op “Boze steward slaat door en springt uit vliegtuig”

Hallo, ik heb een klein probleem met het volgen van een vlucht in Azie.
Zondag de 2e December vertrekt vanuit Singapore vluchtnr. TZ88 naar Tianjin 0m 01.30.
In Nederland is het Zaterdagavond 6uur.
Hoe kan ik deze vlucht volgen op Zaterdag?
Met vriendelijke groet Harrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.