Boeing wil de ruimte in

Er is weer een nieuwe speler op de markt voor commerciële ruimtereizen. Vanaf 2015 wil Boeing mensen de ruimte in kunnen schieten.

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een overeenkomst gesloten met Space Adventures, een bedrijf dat nu al ruimtereizen verkoopt aan particulieren…

Er is weer een nieuwe speler op de markt voor commerciële ruimtereizen. Vanaf 2015 wil Boeing mensen de ruimte in kunnen schieten.

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een overeenkomst gesloten met Space Adventures, een bedrijf dat nu al ruimtereizen verkoopt aan particulieren.

Met Boeing mengt zich een nieuwe en zeer grote speler op de markt voor commerciële ruimtevaart. Boeing wil een ruimtevaartuig bouwen waarmee zeven personen tegelijk de ruimte in kunnen worden gelanceerd. Het is de bedoeling om in een lage baan om de aarde te blijven met de capsule maar ook het Internationale Ruimtestation (ISS) moet een bestemming worden.

Boeing wil de ruimtereizen vanaf 2015 kunnen aanbieden, ook al hebben ze het ruimtevaartuig nu nog niet ontwikkeld. Ze denken aan een capsule die op meerdere soorten bestaande raketten kan worden gemonteerd. Afwachten of ze het halen; hun nieuwste vliegtuig, de Dreamliner, is al jaren vertraagd.

Wat de ruimtereizen van Boeing moeten gaan kosten is nog niet bekend. Bestaande ruimtereizen van andere bedrijven zoals Virgin en RocketShipTours kosten tussen de $ 100.000 en $ 200.000 maar blijven dichter bij de aarde. Boeing wil echter ook naar het ISS vliegen en dat kostte via Space Adventures tot nu toe zo’n $ 30 miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.