Boeing vergroot vakken voor handbagage

Handbagagevakken
Vliegtuigbouwer Boeing heeft de opbergvakken voor handbagage in het vliegtuig opnieuw ontworpen. Met dit nieuwe ontwerp, dat ze ‘Space Bins’ noemen, is er 50% meer ruimte om handbagage op te bergen.

Dat is in principe goed nieuws voor reizigers. Doordat luchtvaartmaatschappijen geld vragen voor het meenemen van bagage, reizen steeds meer passagiers alleen met handbagage. Het komt echter regelmatig voor dat er te weinig ruimte is om alle handbagage goed op te bergen. Daardoor heerst er bij het boarden een soort stoelendans angst bij de passagiers: wie blijft er staan met z’n handbagage?

De nieuwe, ruimere opbergvakken moeten hieraan een einde maken. De Space Bins zijn gemaakt voor de Boeing 737, een vliegtuig dat door veel maatschappijen wordt gebruikt op Europese routes. In de nieuwe opbergvakken passen twee koffers meer dan in de huidige. In het vliegtuig kunnen op deze manier circa 60 extra koffers mee. Of het gaat betekenen dat luchtvaartmaatschappijen ook handbagage gaan toestaan die groter is, moet nog worden afgewacht.

De extra ruimte in de handbagagevakken wordt verkregen door ze iets hoger te maken. Dat betekent dat ze wat verder naar beneden komen zodat er 5cm minder hoofdruimte is.

Op de foto is het linkerdeel het oude en het rechterdeel het nieuwe opbergvak. Hieronder wordt het allemaal nog eens haarfijn uit de doeken gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.