Biddende crash piloot veroordeeld

 Een Tunesische piloot die tijdens een crash besloot te bidden in plaats van te handelen, is in  Italië  veroordeeld tot tien jaar cel.

Bij het vliegtuigongeluk in 2005 voor de kust van  Sicilië  vielen 16 doden. Door een defecte  brandstofmeter  had de bemanning te laat in de gaten dat het vliegtuig geen brandstof meer had.

Justitie in  Italië  verwijt de piloot dat hij in deze noodsituatie is gaan bidden om hulp in plaats van een noodprocedure uit te voeren. Ook koos hij er voor om een noodlanding te maken in zee en terwijl hij had moeten proberen het vliegtuig op een nabijgelegen vliegveld te laten landen.

Ook de co-piloot van het toestel van Tuninter kreeg tien jaar celstraf. Het is niet bekend of hij ook is gaan bidden of dat hem iets anders wordt verweten.

De advocaat van de piloot heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de veroordeling omdat volgens hem bidden de enige juiste handeling is voor een piloot in een noodsituatie.  

De piloot heeft met zijn actie het ongeluk zelf overleefd maar had misschien niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn passagiers moeten bidden.

One reply on “Biddende crash piloot veroordeeld”

Ik denk iedere mens die in nood eerst wat hij doet is bieden niet alleen moslims maar ook joden en kristenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.