Betalen voor tweede koffer bij KLM

Vanaf 1 november 2009 moeten passagiers van AirFrance-KLM in Economy Class gaan betalen voor hun tweede koffer of tas.

Het nieuwe tarief geldt voor vluchten tussen Europa en Noord Amerika. De kosten voor een tweede koffer of tas worden €50 in Europa en $50 in Amerika…

Vanaf 1 november 2009 moeten passagiers van AirFrance-KLM in Economy Class gaan betalen voor hun tweede koffer of tas.

Het nieuwe tarief geldt voor vluchten tussen Europa en Noord Amerika. De kosten voor een tweede koffer of tas worden €50 in Europa en $50 in Amerika.

Koffers die je meeneemt met KLM mogen tot 23kg wegen. Wil je een koffer meenemen die zwaarder is, maar minder zwaar dan 32kg, dan betaal je een heffing van €100/$100.

Het nieuwe tarief voor extra bagage geldt voor passagiers in de Economy Class behalve Flying Blue leden met een Silver, Gold of Platinum status. Ook Skyteam Elite leden mogen gratis een tweede koffer meenemen.

Eerste klasse en Business Class passagiers kunnen tussen Europa en Noord Amerika twwe stuks bagage meenemen met een maximum gewicht van 32kg elk.

KLM is niet de enige die extra kosten in rekening brengt voor een tweede koffer. Eerder voerde British Airways al een soortgelijke heffing in en de verwachting is dat andere luchtvaartmaatschappijen zullen volgen.

Zie ook:
Afmetingen en regels voor handbagage

One reply on “Betalen voor tweede koffer bij KLM”

Ik ga morgen naar Nederland en ik wel graag een tweede koffer meen wat kost dat ik 9 oktober verrekken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.