Betalen voor de WC bij Ryanair?

 Topman Micheal O’Leary van de low cost luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft gezegd dat hij overweegt om passagiers te laten betalen voor de WC’s aan boord van de vliegtuigen van Ryanair.

O’Leary denkt aan een prijs van  £1 (iets meer dan €1) voor een  bezoek  aan het toilet. Ryanair bekijkt de mogelijkheden om muntsloten op de deuren van de WC’s te plaatsen.

Ryanair is bekend als prijsstunter en hanteert doorgaans zeer lage tarieven voor hun vluchten. Maar daar komen wel allerlei toeslagen bij waar niet iedereen rekening mee houdt.

Onlangs bijvoorbeeld werd aangekondigd dat Ryanair €30 gaat vragen voor extra handbagage. Verder betaal je voor de bagageverwerking €5 en voor je eerste tas (max. 15kg) €10. Naar schatting heeft Ryanair vorig jaar meer dan €650 miljoen verdiend alleen met de bagage.

Het nieuwe idee om te betalen voor WC gebruik aan boord van toestellen van Ryanair zal denk ik niet zo goed vallen bij stewardessen. “Mevrouw, ken u ook effe wisselen voor de plee”, is een vraag die de meeste dames waarschijnlijk niet hadden verwacht te zullen horen toen ze zich aanmeldden voor de functie van stewardess.  

Ook zou het invoeren van betaald plassen een andere inkomstenbron van Ryanair wel eens kunnen schaden. Als je bij Ryanair aan boord iets wilt drinken moet je betalen voor je drankje. Als je voortaan ook moet betalen voor het toilet, stellen veel mensen hun drankje misschien wel even uit tot na de vlucht en loopt Ryanair inkomsten op de verkoop van drankjes aan boord mis.

2 replies on “Betalen voor de WC bij Ryanair?”

passagiers met te grote handbagage zijn hufters en aso.Als ik als een van de laatste passagiers instap de bagage rekken vol omdat te grote koffers er niet recht in kunnen en worden dan dwaars gezet wat veel meer plek kost. Gevolg: mijn handbagage moet in het vrachtruim waardoor ik na de landing en poosop mijn bagage moet wachten.Van mij voor te grote handbagage flink bijbetalen en in het vrachtruim. Moeten zij maar op hun bagage wachten.

Tja, ga ik naar VenD en koop daar 2 koffers die mee mogen als hand bagage, die je dus boven je stoel op kunt bergen in de Cabine
afm.51x35x23 cm.
Bij Transavia en Klm geen probleem.

Maar bij Ryan air mag de dikte van de koffer maar 20 cm zijn, waar hebben we het over 3 cm.dus moet je voor diverse maatschappijen verschillende koffers kopen.

TE GEK VOOR WOORDEN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.