Beste reistijd voor Armenië en Georgië

Beste reistijd in Armenië en Georgië
Ben je van plan om op vakantie te gaan in Armenië en Georgië? Denk dan goed na in welke periode van het jaar je de reis gaat maken. In Armenië en Georgië wil je namelijk graag de extreme zomers en winters vermijden.

Klimaat in Armenië
Armenië heeft een landklimaat en kent twee periodes in het jaar met een erg prettig klimaat om in te reizen. De eerste periode is vanaf mei tot en met juni. Tijdens deze periode geniet je van de lentedagen met een gemiddelde temperatuur tussen de 24 en 30 graden. In de zomermaanden kunnen de temperaturen hoog oplopen in Armenië. Vandaar dat de tweede periode waarin we je aanraden om te reizen begint in september en eindigt in oktober. Tijdens deze periode is het gemiddeld tussen de 20 en 27 graden. Tijdens de herfstdagen kan het in de avond en nachten wel wat afkoelen.

Klimaat in Georgië
Georgië kent verschillende klimaten. De kust van Georgië wordt gekenmerkt door een subtropisch klimaat met veel regenval en hoge temperaturen. Daarnaast kent Georgië extreme zomers en winters in het oosten van het land. Als reiziger wil je graag de extreme zomers, winters en hoge regenval vermijden. Om deze reden raden wij aan om in april en mei of in september naar Georgië te reizen. Tussen april en mei reis je door Georgië met prettige milde temperaturen tussen de 20 en 23 graden. In september is de gemiddelde temperatuur 23 graden. Met deze temperaturen is het prettig om door Georgië te reizen.

Rondreis Armenië en Georgië
De beste reistijd voor een rondreis Armenië en Georgië ligt in het voor- en najaar. Jaarlijks worden er tussen april en september 9-daagse groepsreizen aangeboden. Lees de uitgebreide dag tot dag beschrijving van de groepsreis hier. De reis is individueel het hele jaar te boeken. Ga je backpacken in Georgië? Dan lees je hier een uitgebreide blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.