Beste bar, goedkopere hotels en benzine

Café De Witte Aap in Rotterdam gekozen tot beste bar ter wereld door Lonely Planet, de prijzen van hotelkamers in Europa dalen nog steeds, vliegveld Weeze verwerkt 56% meer passagiers, Samoa wisselt van rijbaan, Frankrijk krijgt nieuwe benzine en meer…

Beste bar ter wereld
Reisgids Lonely Planet heeft café De Witte Aap in Rotterdam gekozen tot beste bar ter wereld. De gids roemt  De Witte Aap om de interessante mix van gasten met studenten, kunstenaars en zakenlui. De Witte Aap is gevestigd aan de Witte de Withstraat in Rotterdam.

Hotels worden goedkoper
Volgens hotelvergelijker Trivago zijn de prijzen voor hotelkamers in Europa nu zo’n 15% lager dan een jaar geleden. Een gemiddelde tweepersoonskamer kost nu €104. Vooral de prijzen van hotelkamers in Zuid Europa zijn sterk gedaald.

Samoa wisselt van rijbaan
Als je binnenkort naar Samoa gaat en je bent van plan om een auto te huren, pas dan goed op. Begin september wil de regering van het kleine eiland in de Stille Oceaan namelijk dat auto’s links gaan rijden in plaats van rechts. Als reden geeft de regering dat het makkelijker wordt om auto’s te importeren uit Australië met het stuur aan de rechterkant. Nu komen de meeste auto’s uit Amerika en die zijn schijnbaar veel duurder. Maar de bevolking is het er nog niet mee eens en er worden grote demonstraties gehouden om de wijziging tegen te gaan. Ook toeristenorganisaties zijn tegen en vrezen ongelukken na de verandering.

Nieuwe benzine in Frankrijk
De anwb meldt dat bij veel tankstations in Frankrijk Euro 95 is vervangen door E10. Volgens de anwb kunnen “De meeste auto’s vanaf pakweg het jaar 2000 probleemloos permanent op E10 rijden. Bij oudere auto’s is er bij structureel gebruik kans op schade aan leidingen en pakkingen. […]  bij incidenteel gebruik verwachten wij niet dat het gebruik van E10 problemen zal opleveren.” De Franse overheid heeft een speciale web site (franstalig) over E10 waarop je kunt kijken of je auto blijft rijden op E10.

Garuda mag weer naar Europa vliegen
De EU heeft geadviseerd om luchtvaartmaatschappijen uit Indonesië vanaf begin 2010 weer toe te laten tot het Europese luchtruim. Het gaat om de luchtvaartmaatschappijen Garuda Indonesia, Mandala Airlines, Airfast Indonesia en Prime Air. Als het verbod wordt opgeheven wil Garuda weer gaan vliegen op Schiphol Amsterdam.

Ringweg rondt Zürich bijna afgerond
De rondweg om Zürich nadert na vele jaren van bouwactiviteit zijn voltooiing. Begin mei 2009 is de Uetlibergtunnel op de westelijke rondweg (verbinding tussen de A1 en A3) geopend, waardoor automobilisten niet meer door de stad hoeven als ze naar Graubünden willen rijden. De nieuwe tunnel levert naar schatting een tijdsbesparing van drie kwartier op. In november 2009 zal de zuidelijke aftakking door het Knonaueramt (A4) gereed zijn, waarmee Luzern sneller bereikbaar wordt.

Vliegveld Weeze verwerkt weer meer passagiers
Airport Weeze heeft het aantal passagiers over de eerste helft van dit jaar opnieuw duidelijk zien groeien. In de eerste zes maanden van het jaar verwerkte Weeze 1.030.872 passagiers, 56% meer dan vorig jaar. Meer dan de helft van de vertrekkende reizigers zijn Nederlanders. De grootste luchtvaartmaatschappij op Weeze is Ryanair met meer dan 200 vluchten per week.
Meer informatie over Airport Weeze

Chinees kunstwerk vervangt Kleine Zeemeermin in Kopenhagen
De Chinese kunstenaar Ai Weiwei †“ bekend als de ontwerper van het Olympische `Vogelnest-stadion†™ in Peking in 2008 †“ zal de installatie vervaardigen die het komende jaar het beeldje van de Kleine Zeemeermin langs de havenpromenade in Kopenhagen acht maanden moet vervangen. Het beroemde Deense beeldje, door de beeldhouwer Edvard Eriksen gemaakt naar een sprookje van Hans Christian Andersen, wordt middelpunt van het Deense paviljoen op de World EXPO 2010 in de Chinese stad Shanghai.
Het uitlenen van de Zeeemeermin is omstreden. Veel politici en burgers hebben zich uitgesproken tegen het plan. Maar ten slotte kreeg het voorstel toch een meerderheid in de Kopenhaagse gemeenteraad. Denemarken ziet het uitlenen van het beeld als een belangrijke bijdrage aan een culturele dialoog met China. Op de EXPO in Shanghai (van 1 mei tot 31 oktober) worden volgend jaar 70 miljoen bezoekers verwacht. De Zeemeermin zal in 2010 van april t/m november in Kopenhagen ontbreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.