Berlijn

Berlijn

Weekendje Berlijn

Berlijn is een prachtige stad met een bewogen geschiedenis. Een stad met twee gezichten die je nog steeds kunt vinden. Denk maar aan de diverse  monumenten en de verschillen in architectuur tussen voormalige oost en west Berlijn. De bekendste bezienswaardigheden tijdens een trip naar Berlijn zijn natuurlijk De Berlijnse Muur met de East Side Gallery, Checkpoint Charlie en de Postdamer Platz. Op wandelafstand vind je het Holocaust monument, dit is erg indrukwekkende plek. 

Berlijn is hip! Of je nu komt voor de rijke geschiedenis of één van de vele musea, Berlijn heeft al jaren een grote aantrekkingskracht op artiesten, kunstenaars en jonge starters. Om deze reden is het nachtleven van Berlijn altijd in verandering. Neem eens kijkje in één van de vele clubs of bars in de multiculturele wijk Kreuzberg.

Bezienswaardigheden

De Berlijnse Muur
Deze muur was jaren lang de scheiding tussen Oost en West. Een tastbaar resultaat van de koude oorlog. In 1989 viel de muur, daardoor is het voor velen iets uit de geschiedenis. Tijdens een bezoek aan de East Side Gallery zie je een overblijfsel van de betonnen muur, beschilderd door kunstenaars.

Checkpoint Charlie, de doorgang van oost naar west is een must-see. Andere mooie plekken zijn de Branderburger Tor in voormalig west en de Alexander Platz in voormalig oost Berlijn. Voor de museumliefhebbers is een bezoek aan het Museumsinsel met het Bode museum en Pergamon museum.

Het klimaat

Het weer in Berlijn is deels gematigde zeeklimaat van West-Europa en deels het continentale klimaat van Oost-Europa. Daardoor heeft Berlijn warme zomers met gemiddelde maximale temperaturen tussen 20°C en 25°C. Op een zomerse dag in Berlijn kan het gerust 30°C worden.

De winters in Berlijn zijn koud en vochtig, met temperaturen die rond het nulpunt liggen. Extreme winters komen in Berlijn nauwelijks voor. December, januari en februari zijn de koudste maanden in Berlijn, er kan dan ook gerust sneeuw vallen.

Een weekendje Berlijn kan het hele jaar. Het weer in Berlijn is gematigd en grotendeels zonnig.

Beste reisperiode

De beste reistijd voor een reis naar Berlijn is van april tot en met oktober. Berlijn heeft heerlijke lentes en prachtige nazomers. Eigenlijk kun je een trip naar Berlijn gerust het hele jaar ondernemen, houd in de maanden december, januari en februari wel rekening met kou en soms sneeuw. Het voordeel is dat er relatief weinig toeristen zijn in de wintermaanden, hierdoor zou je hotel in Berlijn en je vliegticket of treinticket naar Berlijn wel eens goedkoper kunnen zijn.

Populaire activiteiten in Berlijn

[themify_button style=”large flat” color=”#ff8C00″ link=”https://www.getyourguide.nl/s/?q=berlijn&partner_id=BE2M8CI” text=”#ffffff” target=”_blank” ]Alle attracties en tours in Berlijn[/themify_button]

Voordelige hotels in Berlijn

[themify_button style=”large flat” color=”#ff8C00″ link=”https://www.booking.com/city/de/berlin.html?aid=320140″ text=”#ffffff” target=”_blank”]Hotels in Berlijn[/themify_button]

Milieusticker en Umweltzone in Berlijn

Ga je met de auto naar Berlijn? Denk dan aan een mileusticker. Berlijn was een van de eerste steden in Duitsland waar de milieusticker of Umweltsticker verplicht werd. Je kunt de Duitse Mileusticker meteen via deze website bestellen. Zo voorkom je gedoe ter plaatse. 


Milieusticker Duitsland aanvragen

Voordelig per trein naar Berlijn

Ga je met de trein naar Berlijn? Boek op het juiste moment je treinticket. Tip: de prijzen zijn enkele maanden voor vertrek voordelig. Je boekt al een treinkaartje voor € 19 van Amsterdam naar Berlijn. Je kunt kiezen voor een zitplaatsreservering tegen een meerprijs. Je kunt ook zonder zitplaatsreservering reizen.

Berlijn met NS International