Benidorm op lijst werelderfgoed?

benidorm -opreis.nl-

Als het aan een Franse professor ligt, wordt de Spaanse kustplaats Benidorm opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco.  

Volgens Philippe Duhamel is Benidorm met zijn wolkenkrabbers het symbool van modern massatoerisme. “Het is het Dubai van Europa”, aldus Duhamel. In Benidorm zijn meer dan 600 bars, snacktenten en disco’s die jaarlijks meer dan 6 miljoen toeristen bedienen.  

Benidorm geniet nu vooral faam als paradijs voor platte pret, vooral onder jongeren. Maar wie dacht dat jongeren geen waardering hadden voor cultuur heeft het dus fout volgens de professor. Benidorm blijkt cultuur en de jongeren enthousiaste cultuurliefhebbers.

Op de werelderfgoedlijst staan nu onder meer de tempels van Abu Simbel in Egypte, de Acropolis in Athene, de Taj Mahal in India, de uit de rotsen gehouwen dodenstad Petra in  JordaniĆ«  en de molens van Kinderdijk in Nederland.

Philippe Duhamel deed zijn opmerkelijke aanbeveling op het Internationaal Forum voor Toerisme dat vorige week plaatshad in Benidorm.

opreis.nl landinformatie over Spanje >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.