Bellen van en naar het buitenland zo goedkoop mogelijk maken

Als je regelmatig naar of juist vanuit het buitenland belt, is het fijn als je dat op een zo goedkoop mogelijke manier kunt doen. Je zit natuurlijk niet te wachten op een fikse telefoonrekening. Gelukkig zijn er opties om internationaal goedkoop te bellen.

WhatsApp

Iedereen die een Android-phone of een iPhone heeft kan tegenwoordig bellen via WhatsApp. Bij het bellen maak je gebruik van je internetverbinding en verbruik je dus MB’s en geen belminuten. Met wifi kun je zelfs gratis bellen, aangezien je dan geen data verbruikt uit je bundel. Ook voor een betere gesprekskwaliteit kun je in sommige gevallen beter via wifi bellen. Kortom, bellen via WhatsApp is uitermate handig als je van en naar het buitenland belt.

Skype

Ook kun je natuurlijk kiezen om via je computer, of ook wederom via de smartphone, met Skype een internationaal gesprek te voeren. Skype-gesprekken zijn altijd gratis, waardoor je ook met deze optie ellenlange gesprekken kunt voeren over de hele wereld. Wel betaal je voor het internet dat je gebruikt – tenzij je gebruikmaakt van (andermans) wifi. Daarnaast kun je zelfs via Skype bellen als je vrienden of familie geen Skype hebben. Je belt dan met een Skype-tegoed naar mobiele of vaste nummers, dat is vaak goedkoper dan beltegoed.

Goedkoop vanuit Nederland

Bel je alleen vaak vanuit Nederland naar mensen in het buitenland? Dan kun je de kosten zo laag mogelijk houden door het goedkoopste abonnement voor alles-in-1, internet of internet en tv te nemen. Wil je gebruikmaken van internet en bellen, dan kun je een pakket voor alles-in-1 nemen. Om de meest voordelige variant te vinden, kun je alles-in-1 vergelijken. Zo heb je de goedkoopste wifi. Check ook per provider hoe het zit met het bellen met een huistelefoon naar het buitenland. Bel jij iemand in het buitenland? Dan betaal je alleen tot aan de Nederlandse grens.

Buitenlandbundel

Bel je naar en vanuit landen binnen Europa, dan betaal je dezelfde tarieven als in Nederland. Blijf je binnen Europa, dan hoef je dus geen buitenlandbundel moet te nemen om op de kosten te besparen. Ga je buiten Europa, dan kan een buitenlandbundel interessant zijn.

Buitenlandse sim

Ben je lang in het buitenland en buiten Europa? Dan kun je overwegen om een buitenlandse simkaart te nemen. Je betaalt dan een lokaal tarief voor bellen en internetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.