Barcelona

Barcelona

kaartjes barcelona

Barcelona is een heerlijke stad om te genieten van heerlijke tapas, de warmte van de zon en het mooie strand. Doordat de stad aan de kust ligt, kan je er zowel de vele bezienswaardigheden bezoeken, uitgaan in de stad of je rust pakken door lekker op het strand te gaan liggen. Barcelona ligt in het Noorden van Spanje en aan de Middellandse zee. Het strand is wel 5 km lang en is perfect te combineren met het bezoeken van de vele bezienswaardigheden die Barcelona te bieden heeft.

Bezienswaardigheden

De bekendste bezienswaardigheden die in Barcelona te vinden zijn, zijn de Sagrada Familia en de Ramblas. De Sagrada Familia is een indrukwekkende kathedraal die is ontworpen door de bekende architect Gaudi. De Ramblas is de bekendste straat van Barcelona, een boulevard met winkeltjes en restaurantjes. Daarnaast zijn er nog vele andere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

In het Parc del Laberint d’Horta zijn bijzondere gebouwen, beelden en een labyrint te vinden. Bij de Bunkers del Carmel kan je uitkijken over de hele stad, wat zorgt voor een prachtig uitzicht. Ook in Parc Guell kan je uitkijken over de hele stad. Net zoals de Sagrada Familia is ook Parc Guell ontworpen door Gaudi, waardoor het een indrukwekkend mooi park is met prachtige mozaïek.

Het klimaat

Barcelona heeft een mediterraans klimaat. In de winter wordt het hier niet erg koud, de temperatuur ligt overdag in de winter nog rond de 14 graden. Tijdens de zomerperiode kunnen de temperaturen hoog oplopen en liggen vaak rond de 30 graden. Het koelt helaas ’s avonds niet erg af en de temperatuur blijft dan nog steeds circa 20 graden. In Barcelona komt regen niet heel vaak voor. Maar wanneer het wel regent, komt dit in een keer met grote hoeveelheden naar beneden.

Beste reisperiode

Een reis naar Barcelona kan je het best niet doen tijdens de zomerperiode. De temperatuur ligt tijdens deze periode erg hoog en kan oplopen tot veertig graden. Bovendien is het tijdens de zomermaanden juli en augustus erg druk door schoolvakanties. Je kunt het best in het voor- of het najaar een bezoek brengen aan Barcelona. In de maanden april, mei, juni, september en oktober is de temperatuur aangenaam en is de stad niet extreem druk.

Populaire activiteiten in Barcelona

[themify_button style=”large flat” color=”#ff8C00″ link=”https://www.getyourguide.nl/s/?q=barcelona&partner_id=BE2M8CI” text=”#ffffff” target=”_blank” ]Alle attracties en tours in Barcelona[/themify_button]